Vectra B za 1000zł warto ?

01 Wrz 2016, 14:09

Witam, mój kolega wyjeżdża za granice i chciałby mi sprzedać swoją vectre b diesiel 1,7 za 1000zł, jako że obecnie jeżdżę ojca samochodem i byłby to mój pierwszy samochód to brałbym w ciemno, ale miałem okazje nim jeździć i ma kilka usterek, które nie wiem czy w niedalekim czasie mogą obciążyć moje konto. Auto z zewnątrz jest nawet zadbane ma chyba dwie rysy pomalowane lakierem bezbarwnym(?), i ruda niestety bierze go gołym okiem szczególnie po otwarciu prawych przednich drzwi zaraz przy nadkolu i z tyłu również. Ale pomijając blacharkę chciałbym spytać o kilka rzeczy.

Skrzynia Biegów - to główna obawa, biegi wchodzą dość ciężko i czasem myliłem trójke z jedynką nawet jak brałem lewarek na max w lewo to czasem wchodziła 3. I jest problem z dwójką, żeby wbić ten bieg trzeba lewarek przesunąc na lewo i takim mocnym dynamicznym ruchem szarpnąć w dół wtedy wchodzi dwójka :D tylko wtedy wejdzie inaczej blokuja sie biegi. Na internecie piszę że może to być jakiś bolec, który kosztuje 40zł więc bez problemu mógłbym to wymienić ale jeśli to skrzynia to nie opłaca sie go brać.
Czasem ma problemy z odpalaniem i trzeba coś ruszać przy silniku aby odpalił a jak odpali to przegazować żeby trzymał obroty, I ostatnio dosłownie na wjeździe do domu brak hamulców, otwieramy maske a w zbiorniczku sucho, przewody od tylnich hamulców zardzewiały i pękły. Ostatni problem to sciągnie samochodu na prawą stronę tragedi nie ma ale jednak czuć to nie wiem czy to przeguby czy ciśnienie w oponach czy moze jeszcze co innego. Z tych najpoważniejszych wad to tyle. Warto się w to pchać ?
masterq
Nowicjusz

Auto: Nie mam

01 Wrz 2016, 19:03

Jak dla mnie nie warto. Cena okazyjna, ale nakład pracy spory, a pewnie jeszcze coś wyjdzie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

01 Wrz 2016, 23:37

Też bym sobie odpuścił..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Lipcowe burze – uwaga na gwałtowne opady!
    Podczas burzy wielu kierowców najbardziej obawia się piorunów, ale skutkiem nawałnicy jest również zwiększone ryzyko poślizgu. Niebezpieczny jest zwłaszcza początek opadów, gdy woda łączy się z ...