26 Sty 2010, 13:39
mój wuja miał vectre C 2.2 dti i powiem tak kupil ją sprowadzona z niemiec miala wtedy 60 tys gdy ja sprzedawał miala 120tys i bardzo sobie chwalił, ani razu auto nie odmowilo posluszenstwa a byl nim i w anglii i w chorwacji francji. Jedyne na co narzekał to zawieszenie samochod nie byl stabilny, chodzilo głownie o tylne zawieszenie, ale gdy wymienil amortyzatory i wahacze tzw banany problem zniknal. Ale ogólnie zawieszenie bylo bardziej szykowane na niemieckie drogi, ale jak sie dba o zawieszenie to i w polsce nie jest zle. Jezeli chodzi o spalanie to na trasie przy oszczednej jezdzie palil mu 6-6,5l, a wokol komina nawet 8-9l potrafil polknac. Ale silnik bardzo dobry i dynamiczny nie boisz sie wyprzedzac na 5. biegu wiem bo nie raz jezdzilem tym samochodem. z silnikami benzynowymi we vectrze nie miałem do czynienia, ale wydaje mi sie ze moze sporo palic bo to dosc ciezkie auto. Ogólnie auto godne polecenia no mowie moj wuja narzekal troche na zawieszenie mowil ze troche za sztywne na polskie drogi ale da sie wytrzymac. Zadnych nieoczekiwanych usterek, tylko czesci eksploatacyjne. wuja 2003 rok w wyzej wymienionym silniku, full wypas oprocz skory sprzedal za 27tys, jakies 3 miesiace temu. byla to wersja w sedanie. mysle ze troche Ci przyblizylem o tym konkretnym modelu bo doswiadczenia z GTS-em nie mam. pozdrawiam
tower