VECTRA C 1.8 GTS - Opinie

23 Sty 2010, 02:29

Wasze opinie na temat Vectry C.jak się spisują wasze Vectry!!!
MARCEL
Marcel_1989
Nowicjusz

Miejscowość: Mława

23 Sty 2010, 20:49

Czytałem na innym forum że jest to dynsmiczny samochód, sportowy jak i rózniez luksusowy. Przy tym silniku będzie miał dość wysokie spalanie. Ogólnie Opel cieszy się zaufaniem wśród uzytkowników ;d
Lukasz150
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Białostocka

25 Sty 2010, 14:20

Ja właśnie rozglądam się za tego typu wozem i chciałbym zaczerpnąć troszkę wiedzy na temat tego auta.???jaki silnik najlepszy i jakie koszty eksploatacji.?oraz czy warto zakładać instalacje gazową a jeżeli tak to gdzie i jaka???
MARCEL
Marcel_1989
Nowicjusz

26 Sty 2010, 13:39

mój wuja miał vectre C 2.2 dti i powiem tak kupil ją sprowadzona z niemiec miala wtedy 60 tys gdy ja sprzedawał miala 120tys i bardzo sobie chwalił, ani razu auto nie odmowilo posluszenstwa a byl nim i w anglii i w chorwacji francji. Jedyne na co narzekał to zawieszenie samochod nie byl stabilny, chodzilo głownie o tylne zawieszenie, ale gdy wymienil amortyzatory i wahacze tzw banany problem zniknal. Ale ogólnie zawieszenie bylo bardziej szykowane na niemieckie drogi, ale jak sie dba o zawieszenie to i w polsce nie jest zle. Jezeli chodzi o spalanie to na trasie przy oszczednej jezdzie palil mu 6-6,5l, a wokol komina nawet 8-9l potrafil polknac. Ale silnik bardzo dobry i dynamiczny nie boisz sie wyprzedzac na 5. biegu wiem bo nie raz jezdzilem tym samochodem. z silnikami benzynowymi we vectrze nie miałem do czynienia, ale wydaje mi sie ze moze sporo palic bo to dosc ciezkie auto. Ogólnie auto godne polecenia no mowie moj wuja narzekal troche na zawieszenie mowil ze troche za sztywne na polskie drogi ale da sie wytrzymac. Zadnych nieoczekiwanych usterek, tylko czesci eksploatacyjne. wuja 2003 rok w wyzej wymienionym silniku, full wypas oprocz skory sprzedal za 27tys, jakies 3 miesiace temu. byla to wersja w sedanie. mysle ze troche Ci przyblizylem o tym konkretnym modelu bo doswiadczenia z GTS-em nie mam. pozdrawiam
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

26 Sty 2010, 17:14

Będzie wytrzymałeym samochodem. Nawet policja Vectre wybiera ;p
Lukasz150
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Białostocka

28 Sty 2010, 21:34

dzięki wielkie za pomoc chociaż powiem ci szczerze że nad dieslem nie myślałem i teraz dało mi to trochę do myślenia.czekam jeszcze na wypowiedzi innych forumowiczów.np.na temat benzyniaków.
MARCEL
Marcel_1989
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na żywo i zza kierownicy
    Wakacje ze smartfonem w ręce? Dlaczego nie, o ile nie prowadzimy w tym samym czasie samochodu i nie zajmujemy się telefonem bardziej niż tym, co dzieje się na drodze. W przeciwnym razie dekoncentracja za kierownicą może skończyć ...