Vectra C 2.0T GTS ELEGANCE - opinie

17 Sty 2010, 16:21

Co sądzicie o Vectrze C przed liftem GTS 2.0T 175KM ELEGANCE 2004r. Mam możliwość kupic za stosunkowo nieduże pieniądze i bardzo pewny egzemplarz. Zastanawiam się nad tym wyborem ale do końca nie wiem. Chciałbym do niej założyć sekwencyjną instalację gazową. Czy to nie przeszkadza, że silnik jest Turbo? Czy ta przed liftingiem była dużo gorsza od tej po FL? Proszę o opinie o tej Vectrze oraz porady czy warto. Chcę się dowiedziec jak jest z komfortem, awaryjnością, przyjemność z jazdy, koszty serwisu, zużycie paliwa...Czy mógłby mi ktoś coś o niej napisać? :)
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

17 Sty 2010, 16:38

bart-BMW-hezz93 napisał(a):Co sądzicie o Vectrze C przed liftem GTS 2.0T 175KM ELEGANCE 2004r. Mam możliwość kupic za stosunkowo nieduże pieniądze i bardzo pewny egzemplarz. Zastanawiam się nad tym wyborem ale do końca nie wiem. Chciałbym do niej założyć sekwencyjną instalację gazową. Czy to nie przeszkadza, że silnik jest Turbo? Czy ta przed liftingiem była dużo gorsza od tej po FL? Proszę o opinie o tej Vectrze oraz porady czy warto. Chcę się dowiedziec jak jest z komfortem, awaryjnością, przyjemność z jazdy, koszty serwisu, zużycie paliwa...Czy mógłby mi ktoś coś o niej napisać? :)

osobiscie spotkalem sie tylko z vectra c 2,2 dti w wersji gts, wiec moge powiedziec ze komfort podrozowania jest calkiem calkiem jesli komus nie przeszkadza troszke twarde zawieszenie, te braki rekompensuje za to doskonale prowadzenie i przyczepnosc wersji gts, spalanie zapewne bedzie duze bo 2,0 turbo lubia sobie wypic niewazne jakiej by byly marki, wersja przed i po liftowa roznia sie bodajze tylko wygladem pojazdu z przodu, techniczne nic niebylo zmieniane, uwaga na stan elektronicznych systemow bezpieczenstwa, potrafia zawiezc z nienacka podczas awaryjnego hamowania i doprowadzic do bardzo groznej sytuacji , wiec nie nalezy ich przeceniac i jak w kazdym szybkim samochodzie kierowac sie rozwaga
halsky11

17 Sty 2010, 20:48

ale widzialem w gazecie test dlugodystansowy i Vectra III generacji wypadła bardzo dobrze pod względem bezawaryjności. A co sądzicie o jej przebiegu? Ma 164 tys. km i wiem napewno, że tyle ma naprawdę. Wiem też, że nie była nigdy uszkodzona, oraz że była bardzo dobrze serwisowana aż do teraz. Zawsze oryginalne części i naprawy w autoryzowanym serwisie. Co o tym sądzicie?
bart-BMW-hezz93
Początkujący

18 Sty 2010, 12:01

bart-BMW-hezz93 napisał(a):ale widzialem w gazecie test dlugodystansowy i Vectra III generacji wypadła bardzo dobrze pod względem bezawaryjności. A co sądzicie o jej przebiegu? Ma 164 tys. km i wiem napewno, że tyle ma naprawdę. Wiem też, że nie była nigdy uszkodzona, oraz że była bardzo dobrze serwisowana aż do teraz. Zawsze oryginalne części i naprawy w autoryzowanym serwisie. Co o tym sądzicie?

jak wszystko wiesz napewno to poco pytasz tutaj?
halsky11

18 Sty 2010, 15:31

pytam użytkowników jak ogólne wrażenia, bo ja wiem tylko jak jest wyposażona i że ma prawdziwy przebieg. Nie wiem natomiast jak się tym samochodem jeździ, jak jest z komfortem, spalaniem... itp. chodzi mi o Wasze opinie
bart-BMW-hezz93
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Duże Toyoty w małej skali, ciekawe modele RC
    Jak zostać mistrzem Polski w rajdach terenowych? Najlepiej zacząć od Toyota Adventure Rally Mistrzostw Polski Modeli RC w Rajdach Terenowych. Okazuje się, że każdy może mieć dakarowego potwora w stylu Hiluxa, którym ...