Vectra c 3.2 vs 2.0T vs Mondeo ST220...

18 Wrz 2016, 17:50

Witam

Panowie mam mętlik w głowie już od tego czytania..
Sztywna kwota jaką mogę przeznaczyć na auto to max 30 tyś

Na co dzień poruszam się po Warszawie mułowatym vanem oplem sintrą 2.2 benz. Mam też Rama hemi tylko do zadań specjalnych (ciężkie ładunki) Sprzedałbym go ale jakoś mam do niego sentyment chociaż to auto do dupy.

Poszukuję czegoś niepozornego z dobrym przyspieszeniem

Proszę pomóżcie mi w wyborze bądz zaproponujcie coś od siebie do wspomnianej kwoty

I tak jesli wolnossące to nie wolniejsze jak 7.5-8 sek do setki
Jak turbo to wiadomo że wyjsciowo będzie więkasza ale wirus załatwi sprawę.

Interesuje mnie VC 3.2 GTS ale z tego co czytam to zdania są podzielone odnosnie mocy. 2.0T (170km) po chipie pewnie ją objedzie ale dostępność tych motorów jest prawie żadna:(

Mondeo MK3 ST220 kusi ale wiadomo jak z blachami..
Mazda MPS też trudno dostępna....

No i zastanawiam się nad dizlem ( to by był mój pierwszy) :shock: w e90 i tylko ten 2.0 163km plus wirus. Tu o dziwo jest w czym wybierać wśród allegrowych perełek ale to pewnie z racji tego że przebieg został podzielony przez 2.

A może e46 3.0i ? 6.5 do setki...

Wolałbym jednak benzynę.
st60
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 08 1998
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Dodge Ram
Silnik: 5.7hemi
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Pickup
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co czeka branżę warsztatową w 2023 roku?
    Najnowsze dane wskazują, że w 2022 roku w Polsce zarejestrowano niemal 383 tysiące nowych aut osobowych oraz ponad 700 tysięcy samochodów używanych importowanych z zagranicy. Mniejsza dostępność nowych pojazdów, ...
    ŠKODA Š978 (Typ 978), 1956 rok
    Decyzją Ministerstwa Przemysłu Czechosłowacji z roku 1955 czechosłowaccy konstruktorzy otrzymali zadanie stworzenia całkowicie nowego samochodu dla "szerokich mas pracujących". W tym czasie wdrażano produkcję modelu 440 (Spartak), ...