Vectra C 3.2

23 Lut 2025, 12:13

Siema. Moje audi nie przeszło przeglądu...mechanik wycenił robotę z częściami na 3.5 tys za usterki żeby przegląd przeszedł, no nie będę tego robił.

W moim mieście handlarz ma opla, wiem że opel to g...o ale 3.2 V6 z LPG na 3 lata , mocy ma dużo podoba mi się , i chce za to 4.000 zł , czy za te pieniądze będzie to dobry samochód? Mimo że już nigdy miałem opla nie kupować to jednak moc mnie kusi , czy warto ? Czy ten silnik jest dobry ?
słoniu
Początkujący

23 Lut 2025, 12:27

słoniu napisał(a):Moje audi nie przeszło przeglądu...mechanik wycenił robotę z częściami na 3.5 tys za usterki żeby przegląd przeszedł
że Jak to było ? Kupiłeś sam kałdi w super stanie za 3.5 tys i nic nie trzeba robić :lol:

słoniu napisał(a):chce za to 4.000 zł , czy za te pieniądze będzie to dobry samochód?

E tam, za drogo, szukaj do max 800 zł, pod Ciebie będzie idealny.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Lut 2025, 12:40

Już bym wolał Vectrę 1,9 w dieslu + chip jakiś niż 3,2 od handlarza ...
tym bardziej że to auto kosztuje mniej niż dzisiaj Golfa IV 1,6 można kupić....
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

23 Lut 2025, 13:17

Myślę że za 4k Vectra C z tym silnikiem jeśli jest nawet na chodzie to jest w stanie bardzo słabym . Za te pieniądze Vectra C to może z jakimś 1.8 z początku produkcji
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

23 Lut 2025, 13:44

słoniu napisał(a):Czy ten silnik jest dobry ?

A jakie to ma znaczenie? I tak po pierwszej awarii (albo do przeglądu) na szrot

słoniu napisał(a):wiem że opel to g...o

No wiadomo, za to audi to świetny wóz tylko czasem

słoniu napisał(a):Moje audi nie przeszło przeglądu
Ostatnio edytowany przez franccc, 23 Lut 2025, 13:45, edytowano w sumie 1 raz
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Lut 2025, 14:27

A co właściwie musisz zrobić żeby ci przeszło ten przegląd?
ineedl
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

23 Lut 2025, 14:39

No dwie dziury w podłodze , słaby ręczny, wyciek oleju , zgnity jeden próg , brak zbieżności, jakieś dwie rzeczy w zawieszeniu no i jeszcze się ABS akurat zapalił. No jakieś tam jeszcze mini usterki jak dziurka w wydechu i dwie różne opony z tyłu choć mówił diagnosta że na to by już przymknął oko ale na tamte rzeczy niestety nie może no i lipa
słoniu
Początkujący

23 Lut 2025, 14:42

słoniu napisał(a):wyciek oleju

Tak? :D a raz komuś pisałeś że po co usuwać wyciek jak można dolewać :happy:
ineedl
Stały forumowicz

23 Lut 2025, 14:45

Kao napisał(a):nic nie trzeba robić

Kao napisał(a):szukaj do max 800 zł, pod Ciebie będzie idealny.

ineedl napisał(a):Tak? a raz komuś pisałeś że po co usuwać wyciek jak można dolewać

Kao i ineedl dlaczego się ze mnie śmiejecie? Ja mam poważny problem
słoniu
Początkujący

23 Lut 2025, 14:53

Widze bez zmian na forum. Zamiast dać konkret odpowiedź to głupie posty nie wnoszące nic. A co do tematu to odpuść tego opla bo za tą cenę to będzie trup. Jak już to szukać vectry 1.8 z początków produkcji może się coś trafi.
gareq
Nowicjusz

23 Lut 2025, 15:31

gareq napisał(a):Widze bez zmian na forum. Zamiast dać konkret odpowiedź to głupie posty nie wnoszące nic. A co do tematu to odpuść tego opla bo za tą cenę to będzie trup. Jak już to szukać vectry 1.8 z początków produkcji może się coś trafi.

Najpierw przeczytaj posty tego gościa żebyś mógł coś dalej napisać.
słoniu napisał(a):Kao i ineedl dlaczego się ze mnie śmiejecie? Ja mam poważny problem

Nie jest Ci wstyd?!!! Pisać najpierw głupoty w każdym temacie a potem przyznać się że miałeś kibla a to co pisałeś było urojeniem.

Najgorsze jest to że tacy ludzie jak Ty kreują wizerunek polskiego Janusza miłośnika złomowisk a jeszcze gorsze jest to iż potem wyjeżdżają na drogi publiczne siejąc zagrożenie.
Dla mnie Ty masz jakiś problem a uprawnienia do korzystania z dróg publicznych powinny być Ci cofnięte.

I nie zadawaj kolejnego pytania czemu się śmiejemy bo napisze Ci mocniej co sądzę o tych Twoich głupotach w przedmiocie (czterokołowym) który waży 1,5t mogący jechać 100kmh.i siać śmiertelne zagrożenie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

23 Lut 2025, 16:50

To nie było urojenie myślałem że jest w dobrym stanie .

Dobra to jak mam tej Vectry nie brać to handlarz ma jeszcze dwa ople i choć ople to g...o to mam blisko do niego .

Ma jeszcze Vectrę C 2.2 dti za 5,5 k to trochu drogo jak za dwie dwójki co nigdy przenigdy się nie powinno kupować ale może jednak ?

No i jeszcze astrę G 1.6 16v za 2800 ale astra g to straszny klamot i stare juz, co z tych dwóch będzie lepsze ?
słoniu
Początkujący

23 Lut 2025, 17:34

Ty jesteś większym ekspertem więc mundralo radź sobie sam a nas nie pytaj bo tu się nikt nie zna tak jak Ty, panie druciarz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Lut 2025, 21:09

słoniu napisał(a):ople to g...o

Przypomniała mi się ta pasta o ojcu wędkarzu, co go syn na forum trollował pisząc "Karasie jedzą g...o". Masz może ojca "oplarza"? :mrgreen:

A przy takim podejściu i nawykach serwisowych, to szukaj czegoś co ma jak najdłuższy przegląd, w miarę opony, skręca, hamuje i jedzie w miarę prosto. Moc niech będzie ostatnim kryterium. Vectra to akurat wdzięczny samochód jak za swoją cenę, ale na pewno nie te egzemplarze i nie w takich rękach jak Twoje. Może matiz z gazem?
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

23 Lut 2025, 21:19

hoderi145 napisał(a):A przy takim podejściu i nawykach serwisowych, to szukaj czegoś co ma jak najdłuższy przegląd, w miarę opony, skręca, hamuje i jedzie w miarę prosto. Moc niech będzie ostatnim kryterium. Vectra to akurat wdzięczny samochód jak za swoją cenę, ale na pewno nie te egzemplarze i nie w takich rękach jak Twoje. Może matiz z gazem?

Po co piszesz do takiego Pana ? Czytałeś to co wypisywał wcześniej ? Ten człowiek kompletnie nic nie kuma, ma swój świat i tyle.

Tak jak napisał Kao niech sobie radzi sam.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe