Vectra C GTS 1.8

27 Wrz 2016, 09:40

Przede wszystkim chciałbym przywitać wszystkich użytkowników forum.
Jestem w trakcie zmiany samochodu. Aktualnie jestem zorientowany na opla vectre c w lpg po lifcie. Poniżej przesyłam link do oceny.
Wart uwagi/ceny? Przy wstępnej rozmowie, sprzedający dał do zrozumienia że cena jest do BARDZO NIEWIELKIEJ negocjacji.

[link do oferty na Allegro wygasł]
synth
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 01 2011
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Renault Megane I Classic
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

27 Wrz 2016, 16:25

Niby osoba fizyczna a wystawia fakturę :) dowiedz się przy jakim przebiegu auto zostało sprowadzone i czy jest to w jakiś sensowny sposób potwierdzone np. TUV - niemiecki przegląd techniczny.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

27 Wrz 2016, 23:10

Po rozmowie ustaliłem, że w 2013r. samochód został przez niego sprowadzony dla kolegi. W ten czas została zainstalowana sekwencja. Teraz spowrotem odkupił je w rozliczeniu. Jeśli chodzi o TUV to prosił mnie o chwile cierpliwosci, bo nie jest pewny czy w 2013r, je otrzymał. Otrzymałem VIN z którego dowidziałem się jedynie date produkcji (04-2007), kraj (DE) oraz że nie jest kradziony.
Samochód jest dość w odległej lokazlizacji ode mnie dlatego już jadać na oględziny musiałbym mieć jakieś informacje.
Co sądzicie? Wiarygodny człowiek? Zarzeka się że igła, gwarant, wsiadac i jechac itp.

EDIT:
Z aukcji allegro i wpisaniu nr tel. mozna sie dowiedzieć ze to handlarz/dealer
poniżej historia pojazdu

http://pokazywarka.pl/hpnq4t/
synth
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 01 2011
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Renault Megane I Classic
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

28 Wrz 2016, 10:27

Znajomy, znajomego odkupił, sprzedał, zostawił w rozliczeniu - dobry kolega, przyjaciel rodziny - widziałem go jeden raz :)
Codziennie przy sprawdzaniu samochodów mamy takie opowieści.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Skoda KAROQ - kompaktowy SUV
    Nowy kompaktowy SUV ŠKODY będzie nosił nazwę KAROQ. Jego nazwa i pisownia pochodzą z języka Alutiiq, używanego przez przedstawicieli rdzennego plemienia mieszkającego na wyspie, przy południowym wybrzeżu Alaski. Nazwa ...