Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MotoAlbercik napisał(a):Najlepiej sprawdza się ile ci pali, jak nalejesz paliwa pod sam korek, przejeżdżasz 100km i wlewasz znowu pod sam korek.
Thexr napisał(a):Pełny bak starczył na 460 km + 58km na rezerwie(zgasł przy tych kilometrach). W zaokragleniu wychodzi 520km, bak jest chyba 60L, wychodzi jakieś 11,5l/100 spalania. Co o tym myslicie ?
Thexr napisał(a):Jeżdze nim głównie tylko do pracy i do domu, przez całe miasto 10km w jedna strone, 20 dziennie.
Sporadycznie gdzieś indziej, ale z 90% przyjazdów na full baku to praca-dom.
Co do stylu jazdy to nie uwazam żebym nim szarżował i jeździł gwałtownie, raczej normalna jazda.
Thexr napisał(a):Pełny bak starczył na 460 km + 58km na rezerwie(zgasł przy tych kilometrach). W zaokragleniu wychodzi 520km, bak jest chyba 60L, wychodzi jakieś 11,5l/100 spalania. Co o tym myslicie ?
Dodam że co do rezerwy to już drugi taki przypadek, na szczescie mialem w kanistrze 2l benzyny to dolałem jak zgasł. Poprzednim razem jak miałem 59km na rezerwie to już mi w ogóle nie chciał odpalić
yeti65 napisał(a):Tankujesz do pełna, jeździsz normalnie do rezerwy i ponownie tankujesz.
Obliczenie spalania to wynik dzielenia litrów przez setki km.
Thexr napisał(a):bak jest chyba 60L
Jak można pisać CHYBA jak się wyjechało zbiornik do cna i nie wiedzieć ile po zatankowaniu do pełna tam się zmieściThexr napisał(a):bak jest chyba 60L
Baza z danymi technicznymi samochodów marki OPEL. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne OPEL