Wyścigi, pokazy i atrakcje dla każdego - to wszystko można było zobaczyć dzisiaj w centrum Warszawy Rywalizacja sportowa podczas VERVA Street Racing odbyła się dwuetapowo. Podobnie jak podczas prawdziwego Grand Prix, każdy wyścig poprzedzony został rundą kwalifikacyjną. Element współzawodnictwa był uzupełniony o demonstracyjne przejazdy ultra sportowych samochodów szosowych takich jak: Chevrolet Corvette C6 Z06, Dodge Viper GTS Coupe, Ferrari F 430 Scuderia, Lamborghini LP 560 Spider, Lamborghini Superlaggera, Porsche Carrera GT, Stealth B07. Nieprzeciętne możliwości człowieka i maszyny pokazali w przerwach motocyklowi stunterzy, a gumę palili podczas driftowych pokazów Kuba Przygoński i Szymon Ruta z ORLEN Teamu.
Z uwagi na rozległy teren imprezy organizatorzy rozmieścili wzdłuż całej trasy aż 8 dużych telebimów tak, aby każdy mógł na bieżąco śledzić to, co akurat działo się na torze i jego okolicy.
Przed rozpoczęciem rywalizacji na torze odbyło się Pit Party (jedynie dla posiadaczy specjalnych biletów), którzy mieli okazję wejść do zaaranżowanego paddocku i przyjrzeć się z bliska bolidom, samochodom wyścigowym i rajdowym. Strefa Pit Party okazała się najlepszym miejscem dla łowców autografów i kolekcjonerów pamiątkowych zdjęć.
Teren imprezy został wzbogacony m.in. o strefy gastronomiczne, a także strefy zabaw dla dzieci. W przerwach pomiędzy wyścigami i pokazami z głośników rozbrzmiewała muzyka grana przez DJ’a. Swoje siły podczas VERVA Street Racing sprawdzili także polskie gwiazdy kina, sportu oraz muzyki, którzy zmierzyli się w wyścigu gokartów.
Miałem jechać to zobaczyć, ale w ostatniej chwili zrezygnowałem. Teraz żałuję. Oglądałem w TVN dwie pięciominutowe relacje i jedną półgodzinną. Impreza była naprawdę fajnie zorganizowana. Szkoda, że tor był trochęprzyciasny dla bolidu f1.
Ja byłem. Było dość fajnie choć ogolnie nie lubię tłumów. No właśnie ten tor był trochę niefortunnie zorganizowany. Autka do jazdy na 1/4 mili i formuła 1 nie mogły pokazać co potrafią Wszystkie pojazdy od gokartów przez motory do bolidów jezdziły na jednym torze a wiadomo, że jak coś jest do wszystkiego... Do driftu także było nieco za ciasno (skończyło się to zostawieniem zderzaka na torze).
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla? Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
Toyota Avensis silnik 2.0 D-4D Powerboost Avensis 2.0 D-4D Powerboost rozwija moc 150 KM (o 26 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 350 Nm (w zakresie 1600-2800 obr./min., o 40 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Dzięki temu przyśpieszenie ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.