Peugeot 206 padl:((

19 Kwi 2009, 18:48

mam peugeota 206 1.1 2002r. w benzynie dzisiaj pojechalem na stacje benz. na myjnie i po umyciu mobila problem. mianowicie po zgaszeniu autko zaczelo gasnac az nagle jak zgaslo juz nie odpalilo. nie swieca mi sie kontrolki ani pompy paliwa ani oleju. tylko swieci sie stop i akumulator. na dodatek podam ze nie pokazuje mi temperatury silnika tak jak by byl odlaczony i nawet nie dziala predkosciomiesz. co to moze byc?? ma ktos jakis pomysl??
kamyczek989
Nowicjusz

• 19 Kwi 2009, 19:08

Miałem podobny problem z tym,że mnie włączał się silnik wycieraczki i pryskało wodą!Robiło zwarcie ,odłączyłem akumulator ,poczekałem az wszystko wyschnie,ty też tak zrób a potem sprawdz bezpieczniki!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

19 Kwi 2009, 19:16

Padł Ci któryś z podrzędnych dużych bezpieczników. Bo np u mnie jest 1 główny i 2podgłówne. Jak padnie główny 60A to nic nie będzie działało. Jak któryś z podgłównych 40A i 30A to część urządzeń będzie działać a część nie. Ale najpierw zrób tak jak radzi PhantomASA1
    BANAN23
    Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka

19 Kwi 2009, 20:02

dodam, ze pisze mi eco mode. ale jakie powiazanie ma to ze nie pokazuja lampki pompy paliwa, oleju i wskaznik temperarury silnika?? nawet predkosciomierz mi nie dzialal jak mnie holowali.... gdzie jest ten 60A bo nigdzie nie widzialem a bezpieczniki dobre . nie wiem jak przekaznik.
    kamyczek989
    Nowicjusz

19 Kwi 2009, 22:28

Nie wiem jak w Peugeot ale u mnie w Suzuki mam wsz bezpieczniki pod kierownicą z lewej strony. Natomiast te duże główne 3 bezpieczniki 60A, 40A,30A i pare malutkich mam pod maską koło lewego amortyzatora pod puszką (zaślepka).
    BANAN23
    Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"Samoczyszczący się" samochód Nissana
      Mycie samochodu to niezbyt przyjemna, a w dodatku kosztowna konieczność. W odpowiedzi na to Nissan rozpoczął testowanie innowacyjnej powłoki lakierniczej, do której nie przylega błoto, woda ani zwykły brud. Być może ...
      Niesłyszący na drodze
      Liczba osób mających problem ze słuchem szacowana jest na 10%-15% wszystkich mieszkańców globu. W Europie problem ten dotyka około 80 mln osób. W Polsce liczba ta szacowana jest na około 1 mln. Terminem ...