Jaka nawigacja najlepsza do 1200zł

19 Kwi 2008, 10:53

Witam.
Noszę się z zamiarem kupna nawigacji do samochodu. Mam na ten cel przeznaczone + - 1200zł. Co możecie mi polecić w tej cenie? To co ma dla mnie znaczenie to dostęp do map całej Europy (możliwość ich ewentualnej aktualizacji), duży, czytelny wyświetlacz i prosta obsługa.
Napiszcie mi swoje typy i uwagi.
Dzięki, pozdrawiam.
gregor_s
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź

20 Kwi 2008, 14:18

Może coś takiego: [link do oferty na Allegro wygasł] ?
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

21 Kwi 2008, 16:28

Raczej mnie nie przekonała. Ale dzięki za zainteresowanie. Nie wiedziałbym chyba co zrobić z resztą pieniędzy :D
gregor_s
Nowicjusz
Awatar użytkownika

21 Kwi 2008, 17:49

temat poruszany, proponuję skorzystać z opcji szukaj następnym razem..

Na wstępie pragnę zaznaczyć, że zakup nawigacji poniżej 500zł mija się z celem, proszę tego nie robić bo można kupić sprzęt na który się później będzie narzekać cały czas - ale to tylko ku przestrodze.

Rozsądnym rozwiązaniem jest zakup nowego NAVIGONa 2110 kosztuje ok 800zł a sprawdza się całkiem nieźle, wiem bo testowałem. Jak na delegacje itd, jest bardzo dobry..

https://www.garmin.com/pl-PL/ - link do strony producenta

[link do oferty na Allegro wygasł] - link do aukcji na allegro

lub zakup wg mnie najlepszego navigatora na rynku BECKER TRAFFIC w wersji lekko obkrojonej

[link do oferty na Allegro wygasł]
- link do aukcji na allegro

Który wybrac ? proszę poczytac sobie parametry i się zdecydowac samemu, oba są świetnie i nie sprawdzają najmniejszych problemów (oba testowałem).. Co do BECKERa to proszę poszukac lub dopytac się na akucji czy navigacja jest ze spolszczeniem..
" Śmierć zawsze wsiada z nami do samochodu, i czeka.."
Hell_Soul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełmno / Kraków

21 Kwi 2008, 21:44

A co powiecie na Garmin nuvi 750??
...Szerokiej drogi...
gregor_s
Nowicjusz
Awatar użytkownika

22 Kwi 2008, 07:12

Jedna z najlepszych navigacji na rynku z dokłądną GPMapą EU i PL jednak wg jest to zbędny wydatek.. Navigon lub Becker w zupełności wystarczą i nie zawiodą
" Śmierć zawsze wsiada z nami do samochodu, i czeka.."
Hell_Soul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełmno / Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Paliwa i ich rodzaje - jakie parametry mają znaczenie?
    Według danych European Automobile Manufacturers Association z 2015 roku po drogach krajów Unii Europejskiej jeździ 54,1% samochodów osobowych napędzanych benzyną, 41% dieslem i tylko 5% napędzanych paliwami ...
    Osoby z niepełnosprawnością na drodze
    Osoby z niepełnosprawnością posiadają w ruchu drogowym szczególne prawa, z czego wielu kierowców nie zdaje sobie sprawy. Chodzi nie tylko o specjalne miejsca parkingowe, lecz także o możliwość przekraczania ...

24 Wrz 2008, 06:29

Mio Moov 360 FEU (38 EU + PL)

ta jest bardzo dobra...za ok 900
WestEnd
Nowicjusz

01 Paź 2008, 13:29

Mogę zdecydowanie polecić Navigon, konkretnie znam model 7110 Europa [link do eBay wygasł] Mój brat używa tej nawigacji, dużo jeździ po kraju a do tego 5-6 razy do roku pokonuje trasę Warszawa-Newcastle i Navigon na europejskich trasach sprawdza się świetnie.
dieselek
Nowicjusz

01 Paź 2008, 16:44

Seria Moov firmy Mio (ale raczej polecam model 330 i 360 niz 200) spełnia kryteria: kosztuje ponizej 1000 zł (ale w tym jest mapa 38 krajów Europy - całkiem zacna), darmowa aktualizacja dwa razy od momentu rejestracji urządzenia, user-friendly menu oparte na interfejsie googla i banalna obsluga. Szybki, nie zawiesza sie, blyskawicznie sie laczy z satelitami.
Ja swojego używam od paru miesiecy i jest dosc solidnie wykonany, oprocz porysowanego wyswietlacza nigdzie mi jeszcze nie pekla obudowa (co mi sie rzadko zdarza bo zazwyczaj moje telefony i inne tego rodzaju sprzety szybko sie niszcza....)
Szfinks
Nowicjusz

06 Paź 2008, 12:37

ja kupilem niedawno ta nawigacje i w zupelnosci mi ospowiada

pozdrawiam
urodzeni z cegłą w prawej nodze i benzyną we krwi...
JOHNYY
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

21 Paź 2008, 18:32

moje typy to ASUS A696
Procesor Intel XScale, 416 MHz, Automapa XL Polska + karta microSD (Gps, Wi-Fi, Bluetooth)
clipper
Nowicjusz

06 Lis 2008, 13:07

a uzytkujesz tego asusa, czy tylko np testowales??

Moj kumpel testowal i cos troche marudzil...moze sie nie przyzwyczail, bo mial go tylko na tydzien...
WestEnd
Nowicjusz

25 Lis 2008, 21:01

Kurcze, miałem tego Asusa. Dobrze, że nie wyrzuciłem pudełka, to będę mógł go sprzedac. Jest fatalny. Jeśli kogoś interesuje mogę całą litanię wad wymienić. Koszmarnie się z tym jeździ, aż się denerwuje nawet jak o nim pisze bo uwazam, że to wyrzucone w błoto pieniądze i teraz jeszcze gimnastyka by się tego pozbyć....
Szfinks
Nowicjusz

01 Gru 2008, 12:43

ja wlsnei dzis testując mojego garmina 255 jezdzilem po poznaniu i powiem szczerze, ze konferencja klimatyczna i wszystko z Nia zwiazane nie daly rady mojemu koledze :):):)

wybralem sobie trase dosc skomplikowana, z wiecznymi robotami i zakazami wjazdow hehe i poszlo calkiem niezle..

dobrze, ze jechalem nowa trasa do klienta, bo tyle policji i na drogach jak w iraku :):):)
urodzeni z cegłą w prawej nodze i benzyną we krwi...
JOHNYY
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

18 Cze 2009, 19:53

Moja propozycja to Naviflash 1120 - produkowana przez polską firmę BURY!!!
Ostatnio edytowany przez Primoken, 18 Cze 2009, 21:00, edytowano w sumie 1 raz
Primoken
Primoken
Nowicjusz

Miejscowość: Mielec