Vitara - problem z hamulcami/blokowanie kół

15 Maj 2009, 22:07

Witam. Jestem posiadaczem Vitary 89' 3d wersja JLX. Mam problem, który nurtuje mnie od miesięcy... a mianowicie, kiedy rano odpalę auto i ruszam, coś blokuje mi przednie koła. Auto oczywiście jedzie, ale słychać wyraźne tarcie, które przechodzi po kilku naciśnięciach pedału hamulca. Układ był dwukrotnie odpowietrzany, pompa hamulcowa wymieniana i dalej to samo. Dzieje się tak tylko wtedy, gdy jest niska temperatura na dworze. Gdy jest ciepło-nie ma żadnych problemów. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? Wiecie może co to może być? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Sebaass
Nowicjusz

Miejscowość: dfdf
  • 16 Maj 2009, 17:14

Prawdopodbnie mogą być do wymiany gumowe osłonki tłoczków.No i same tłoczki,które mogą się zapiekać.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

16 Maj 2009, 20:11

Psiknij pod osłony tłoczków preparatem typu WD-40 powinno pomóc jeśli naturalnie tłoczki nie są do wymiany.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czwarta generacja ikony RS: nowe Audi RS 6 Avant
      25 lat linii RS, 25 lat wysokowydajnych Audi kombi. Prezentując nowe Audi RS 6, Audi Sport otwiera nowy rozdział w historii usportowionego Avanta. Jeszcze więcej mocy w połączeniu ze zwiększoną dzięki systemowi mild hybrid ...