Vito 111 czy T5 - chłodnia. Doradź. Prośba. Pilne.

10 Kwi 2010, 16:20

Zamierzam kupić Vito 111 lub T5 2,5 TDI; chłodnia-mroźnia -20C; 2 letnie.
Dzisiaj wybór jest na Vito - (wygląd, komfort jazdy).
Ale słyszałem też opinie, że lepszy jest T5.
Dlatego proszę Was wszystkich, którzy mieliście czy macie kontakt z jednym z nich, o wpisanie każdej opini. O, doradzenie czy też odradzenie, o każdy plus i każdy minus.
Może też, wiadomo Wam coś, na temat samej chłodni.
A, może polecicie inny samochód podobnej wielkości?
Jest to dla mnie bardzo pilna sprawa i proszę o pomoc. :razz:
Pozdr!
mbvt5
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

10 Kwi 2010, 20:27

moim zdaniem wez vito bo jest troche wieksze od vw t5 zalezy co chcesz przewozić czy duzo za jednym razem czy mało
seba123456789-1
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

23 Cze 2010, 17:53

Maja one bardzo podobne powierzchnie ładunkowe ale wez T5 bo ma troche lepsze silniki niz VITO napewno ten 2.5 tdi jest lepszy od 2.2 cdi .
dragonhunter
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

18 Lip 2010, 10:12

A ja bym Ci poradził Vito. T5 mniej pali ale te bezobsługowe silniki mają wady. Jeśli coś Ci pieprznie to jako pierwsze gnie korbowody. Często usterką jest nieszczelność pompowtryskiwacza który przepuszcza ropę do oleju. Mam aktualnie VW T5 2.5 TDI 2005r i już robiłem silnik . Jest głośny ma specyficzną pracę . Nigdy w życiu nie kupie takiego drugiego . Vito dużo pali ale jest mniej awaryjne . Silniki 2.2 CDI już dawno są na rynku .
arabino
Nowicjusz

Miejscowość: Rutki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważajmy na rowerzystów bo to jeszcze nie koniec sezonu
    Wrzesień zaskoczył w tym roku wysokimi temperaturami i wszystko wskazuje na to, że utrzymają się one do końca miesiąca. To dobra informacja dla rowerzystów, dla których oznacza to dłuższy sezon rowerowy. Kierowcy ...
    Rozgrzany asfalt może być niebezpieczny!
    Letnie upały są nie tylko uciążliwe dla kierowców z powodu wysokich temperatur w kabinie, nagrzewających się plastików oraz towarzyszącego uczucia rozdrażnienia i zmęczenia, ale także ze względu na stan nawierzchni, ...