Vito 114ka

13 Mar 2010, 08:45

witam mam takie pytanie w swoim vitku wymieniłem sprzęgło po wymianie sprzęgła łapie mi od razu jak tylko zwolnię nogę z pedału jest one miękkie czy to jest dobrze,ale tez po wciśnięciu sprzęgła skrzynia działa prawidłowo nic nie zgrzyta przy zmianie biegów Jest to sprzęgło hydrauliczne czy musi to być tak samo jak na lince lepiej jak ciągnie już w połowie czy da rady to jakoś wyregulować nie chciał bym żeby znów się spaliło proszę o podpowiedz i doradzenie mi w tej kwestii dzięki i pozdrawiam.....aha chciałbym dodać jeszcze ze pedał sprzęgła nie odbija mi do końca
psiaku
Nowicjusz

Miejscowość: brzozowka
  • 13 Mar 2010, 14:56

psiaku napisał(a):ha chciałbym dodać jeszcze ze pedał sprzęgła nie odbija mi do końca

Nie jestem pewny ale czy przypadkiem nie ma regulacji na trzpieniu który wchodzi do
    pompki sprzęgłowej.... :?: :?:
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy silnik CDTI ECOTEC 1,6 spełnia normy Euro 6
      Wprowadzenie całkowicie nowego czterocylindrowego silnika wysokoprężnego Opla to kolejny etap w procesie odnowy portfolio jednostek napędowych. Silniki CDTI ECOTEC o pojemności 1,6 litra, są drugą z kolei rodziną nowych silników ...
      Nissan silniki SR20DE / SR20DET / SR20VET
      Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dobry potencjał do tuningu, dostęp do części zamiennych. Silniki z serii SR20 to jedne z najbardziej uznanych silników Nissana z lat dziewięćdziesiątych ...