REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pawlo111 napisał(a):Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Mam pytanie do użytkowników, mechaników iwszystkich tych co wiedzą coś o mercedesie Vito z silnikiem 2,3D lub 2,3TD, Mam zamiar kupić taki samochód jest on w dość przyzwoitej cenie.. w stosunku do innych dostawczaków, Chciałbym poznać waszą opinię na temat tego samochodu z tymi silnikami, będę niezmiernie wdzięczny za każdą odpowiedź.
pozdrawiam i liczę na konkretne wypowiedzi...
Badbit napisał(a):Też posiadam Mercedesa ale Sprintera. No Mercedes to zawsze Mercedes, napewno dłuższa żywotność.Co do tych silników są ok. TD jest lepszy pod względem przyśpieszenia i osiągów. Jeśli autko jest dobrze utrzymane i serwisowane na czas to jest godne polecenia. Przy zakupie należy zwrócić uwagę na wymianę oleju na plakietce, czy nie wycieków oleju zwłaszcza z okolic pompy wtryskowej no i z innych miejsc. Warto podjechać do elektryka żeby go podpiąć pod kompa. Wtedy zobaczysz czy wszystko jest ok. No i dobra rada: starsze modele Vito są w 100% mniej awaryjne od tych nowszych.
Jeśli pomogłem pochwal
bat67 napisał(a):osobiście miałem do czynienia z Vito (99) i T4 (98) i zdecydowanie wole T4. Oba Diesle, W vito dokladnie nie wiem co tam bylo bo dużo nie jeździłem, w T4 2.5 TDi ACV (102KM) silnik nie do zarżnięcia.