VITO pedał hamulca

18 Lis 2007, 20:30

ja mam wszystko zmienione hamuje ok tylko pedal mieki i 1/3 stanu prawidlowego
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle
  • 19 Lis 2007, 11:58

Zapowietrzony układ.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

19 Lis 2007, 18:19

na to bo wskazywalo bo jak podpompuje to rosnie ale potem zchodzi do 1/3 stanu a jak zaslepie obojetnie jaki obwod to bez zmian lecz kiedy zaslepie oba to nie wcisne 1cm czyli pompa ok ,odpowietrzalem juz 100 razy poprzez przepychanie normalne pompowanie ,jestem mechanikiem ale juz sie poddaje
    artekk
    Początkujący

20 Lis 2007, 11:50

No to wymień jeszcze odpowietrzniki.Są niedrogie.Może być,że któryś z nich przepuszcza i zasysa powietrze.Rzuć okiem na korektor hamowania i dobrze pooglądaj przewody.Bo jak napisałeś pompa jest ok.A to wskazuje,że winne są albo przewody,albo zaciski.Bo nic innego przecież tam nie ma.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

20 Lis 2007, 13:59

ale to by bylo jakies powietrze w ukladzie a go nie ma przod nowe tarcze zaciski klocki przewody elastyczne i wszystko suche a tyl tylko klocki i odpowierzniki wymienione jak go zaslepie to bez zmian ,nurtuje mnie jeszcze korektor ktory odlaczylem i teraz mam przednia komora pompy przod a tylnia tyl ale wiem ze poprzez korektor dwa obwody sa polaczone moze to ten brak polaczenia to powoduje ze nie ma wyrownania cisn.czy co
    artekk
    Początkujący

20 Lis 2007, 15:36

Korektor powinien byc podłaczony.Być może to jest przyczyną.Bez korektora mogą ci zacząc przepuszczać uszczelki na cylinderkach.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Shibetsu - tor testowy Toyoty na biegunie zimna
      Na najbardziej mroźnej japońskiej wyspie Hokkaido, na północ od słynącego z zimowej olimpiady 1972 roku miasta Sapporo, znajduje się japoński biegun zimna. W Shibetsu ciągle pada. We wrześniu spada tu często ponad ...

20 Lis 2007, 18:46

kupie nowy i zobacze ale cos nie daje wiary zeby jego brak byl powodem niskiego pedalu
    artekk
    Początkujący

20 Lis 2007, 18:59

Korektor i tak musisz założyć - dal bezpieczeństwa swojego i innych użytkowników drogi.Jak działa korektotr i do czego służy i po co wogóle jest montowany,to wiadomo.A jak to nie pomoże,to będziemy kombinowac inaczej.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

24 Lis 2007, 21:18

wstawilem nowy odpowietrzone i bez zmian
    artekk
    Początkujący

24 Lis 2007, 21:39

Jak nic nie daje klasyczne odpowietrzanie to sprobuj tak ściągnij przedni zacisk hamulcowy naciskaj na pedał hamulca tak aby tłok się prawie maksymalnie wysunął a następnie go wciskaj do końca.Zacisk należy tak trzymać jak jest założony tzn. odpowietrznikiem do gory.Czynność tą należy wykonać kilka razy dla jednego zacisku.Postępujemy tak z każdym zaciskiem.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

26 Lis 2007, 20:52

jestem mechanikiem ale takiego przypadku nie mialem odpowietrzalem juz roznie w ten sposob tez bez zmian ale gdzies ten pecherzyk musi siedziec bo cudow nie ma jak podpapuje to urosnie pedal ale potem zchodzi do pewnego miejsca probowalem tez podlozyc podkladke miedzy popke a dzwignie ktora ja wciska to pedal jest normalny ale wiadomo ze zaciski nie wracaja wtedy lecz pompa nie puszca bo pedal oki [/img]
    artekk
    Początkujący

26 Lis 2007, 21:16

Zobacz jak jest położony ABS może w nim siedzi powietrze.W czasie odpowietrzania można auto unieść lewarkiem tak aby umożliwić wydostanie się powietrza z ABS.Mogą też zaciski sprężynować tzn że w układzie nie ma powietrza tylko objętość się zwiększa.Może ktoś wymienił przewod hamulcowy i dał miedziany a że był za długi to go pozawijał.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

26 Lis 2007, 22:52

kolego spróbuj poluzować pompe hamulcową na tyle zebys był pewny ze trzpień atakujący nie dotyka do tłoczka w pompie,może byc tak ze podpiera sie tłoczek.miałem tak niedawno.
    RAFMS
    Nowicjusz

Miejscowość: chełm

27 Lis 2007, 09:41

ja to juz zrezygnowałem :) pedał jak był miękki tak jest naciskałem pedał hamulca u kolegi w vito tak samo a u drugiego znajomego pedał kamień ja juz zdrowia nie mam :)
    "Nie Masz Do Stracenia Nic W Oku Błysk Do Pełna Tankuj Cisza Asfaltu 365 Dni, Nocy..."
    bartekkk
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Ten smród ?

27 Lis 2007, 22:15

luz jest miedzy pompka a trzpieniem auto jest jak budowa cepa bez abs ,bede jeszcze probowal spuscic wszysko do sucha i na nowo zalac
    artekk
    Początkujący