Mazury czy słoneczne Włochy, Tatry czy daleka Hiszpania – wielu kierowców miejsca docelowe i dojazd do nich sprawdza najpierw w laptopie lub na tablecie. Wyszukiwanie tych samych adresów drugi raz w samochodowej nawigacji to zbędny wysiłek, ponieważ system multimedialny w aucie, komputer osobisty i smartfon mogą ze sobą współpracować. Dzięki Volkswagen Car-Net "Guide&Inform" wyruszając na wakacje, docelowe miejsce i dojazd do niego można zaplanować w domu, a dane w prosty sposób przesłać do komputera w samochodzie.
2. Wyszukuj niedrogie stacje paliwowe i wolne miejsca do parkowania

3. Czy zamknąłem auto? Aplikacja Car-Net pozwala to sprawdzić
Czy zamknąłem samochód i wyłączyłem światła? Wielu kierowców zadawało sobie to pytanie siedząc już wygodnie w nadmorskiej restauracji. Korzystając z Car-Net "Security&Service" można się tym nie stresować i dzięki aplikacji po prostu sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.
4. Gdzie ja to auto zaparkowałem?! Car-Net zna drogę
Gdy jest się po raz pierwszy w nowym miejscu, niełatwo od razu zapamiętać drogę. Nie znaczy to jednak, że wracając do zaparkowanego samochodu trzeba błądzić. Dzięki "Security&Service" można sprawdzić w Car-Net aktualne miejsce postoju auta. Aplikacja w smartfonie w przejrzysty sposób wskaże miejsce i drogę do niego, nawet jeśli kierowca wcześniej nie zapisywał ich w urządzeniu.
5. Przyjemna temperatura w kabinie – i to już w chwili wsiadania do samochodu
Lato, słońce, upał – urlop naprawdę może być piękny, ale tylko wtedy, gdy za kierownicą wszelkie drogowe sytuacje bierze się na chłodno. To łatwe, jeśli klimatyzacja rozpocznie pracę jeszcze zanim pasażerowie zajmą miejsca w samochodzie. Przy pomocy Car-Net kierowca elektrycznego lub hybrydowego auta może ustawić dogodną temperaturę przed rozpoczęciem podróży – wystarczy, że skorzysta z komputera lub urządzenia mobilnego.
Car-Net ułatwia podróż na letnie wakacje
Volkswagen Car-Net czyni podróż przyjemniejszą dostarczając także w rzeczywistym czasie informacji na temat ruchu drogowego. Korzystając z pakietów usług "Guide&Inform" oraz "Security&Service" użytkownicy mogą dopasować zakres funkcji systemu do swoich potrzeb.
źródło: Volkswagen Group