Volkswagen golf 3 koszta naprawy

20 Sty 2015, 14:28

Witam
Mam nadzieję, że temat umiesciłem w odpowiednim dziale.
Zakupiłem pare miesięcy temu samochód golf 3 rok produkcji 1992 silnik 1.8 benzyna.
Zajechałem do stacji kontroli pojazdów, bo coś mi szarpało na biegu 1 i 2.
Mechanik przy okazji sprawdzl samochód i ustalił, że do wymiany jest:
Poduszka silnika prawa tył i przód, wachacz przód przód, plecionka wydechu, strumienica, tuleje belki tył, szczęki, podstawa przepustnicy.Koszt czesci oraz robocizny wyliczyli mi na okolo 1100zł.
Wiadomo samochód jest dosc stary i chciałbym pojeździć nim jeszcze okolo 1 rok, potem coś lepszego kupie i zastanawiam się czy warto tyle w niego włożyć? Dodatkowo ostatnio silnik pracuje nierówno(daje wysokie obroty, po chwili zmniejsza)nie wiem jaka jest tego przyczyna(na kontroli widzieli to i powiedzieli ze moze to z powodu uszkodzonych poduszek silnika i podstawy przepustnicy ale nie sa pewni, czy po wymianie bedzie okej z obrotami) co nie pomaga mi w podjęciu decyzji. Może mógłbym liczyć na jakąś rade?. Może z wymienionych cześci cos nie musi być wymienione(chodzi o to zeby samochód jeździł w miare bezpiecznie).
Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam :)
luni999
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 09 2014
Auto: Golf 3
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

30 Sty 2015, 21:49

Ja kupiłem w sierpniu ubiegłego roku golfa 1.8 AAM 75KM i od razu wymieniłem całe przednie zawieszenie łącznie z amortyzatorami, do tego musiałem przeprowadzić regeneracje maglownicy od wspomagania bo ciekła , wymienić przewody hamulcowe, wszystkie płyny, filtry, świece i przewody wysokiego napięcia. Wszystko wyszło mi jakieś 1200zł bez robocizny ale było warto :mrgreen: . A z tą poduszką to bardzo możliwe że jak wymienisz to będzie ok bo na 1 i 2 biegu silnik najbardziej podrywa i przy wyrobionej poduszce może szarpać.

Pozdrawiam :mrgreen:
Prezesow
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 03 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Golf III
Silnik: 1.8 AAM 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

24 Lut 2015, 17:06

Jeśli chodzi o naprawy to polecam ciekawy sklep ze wszystkimi częściami do różnych modeli VW:
[reklama]
Pzdr.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 24 Lut 2015, 21:16, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Niedozwolona reklama
Robert85
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 2005
Auto: Opel