Volkswagen Golf 3 -- problem z mokrą podłogą

27 Wrz 2008, 08:23

Witam
Mam problem, otóż pojawia się woda pod wycieraczką. Po rozbiórce doszedłem do wniosku że muszą to być zatyczki, jednak nie wiem czy na 100%. Czy próbować uszczelnić ów zatyczki, czy zbierać już na nowe ??
Dziękuję.
Wilhelm7
Nowicjusz

• 27 Wrz 2008, 22:33

zbiera sie po stronie pasazera czy kierowcy?
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

28 Wrz 2008, 11:56

mialem podobny problem ale w golfie II... Co sie okazało... nieszczelna byla uszczelka szyby przedniej... woda wedrowala po ramie drzwi, nastepnie po slupku az na podloge za pasazera... :)
    muzzy33
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

28 Wrz 2008, 17:22

Na początku zaczęło zbierać się po stronie pasażera, jednakże od jakiegoś czasu zauważyłem także od strony kierowcy.
    Czytałem wiele rad na ten temat, właśnie odnośnie szyby przedniej czy nawet szyberdachu, jednak wszystko z tamtych rejonów jest szczelne.
    Dlatego też zwracam się o pomoc :)
    Wilhelm7
    Nowicjusz

28 Wrz 2008, 18:38

Może tylko wszystko wydaje się szczelne. W moim peugeocie 205 mam szyberdach. Przecieka, ale w takim miejscu, że tego wcale nie widać. Jednak woda płynie podsufitówką i zbiera się... w lampce nad lusterkiem wstecznym! Potem mi kapie w czasie jazdy. A szyberdach suchy i na podsówfitówce żadnych zacieków...
    pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
    kubik
    Początkujący

29 Wrz 2008, 21:54

na podszybiu po lewej stronie stojąc przodem do samochodu jest puszka z filterkiem pyłkowym a pod nią w samiutkim rogu jest otwór odprowadzający wode z podszybia jeśli jest on zapchany a puszka filtra pyłkowego jest nieszczelna z podwoziem to woda wlewa sie przez dmuchawe do srodka
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

COMFORT, ECO PRO oraz ECO PRO+: trzy tryby jazdy BMW i3
      COMFORT, ECO PRO oraz ECO PRO+: trzy tryby jazdy umożliwiające idealny kompromis między radością z jazdy i wydajnością paliwową. Podobnie jak w konwencjonalnie napędzanym samochodzie, zasięg pojazdu z napędem elektrycznym ...
      Autolaweta na bazie - Toyota Land Cruiser serii J7
      Toyota Land Cruiser serii J7 znana jest jako praktyczna i niezniszczalna terenówka, wykorzystywana do najcięższych prac – od kopalni, przez wojsko, po służby ratunkowe i miejskie. Dobrym przykładem jest ciekawy ...

07 Gru 2009, 23:37

witam!!!
    ja mam ten sam problem z wodą w golfie III więc dziś rozebrałem i okazało się że korki które są w podłodze poprostu obgniły i przez to dostawała sie woda a drugim takim miejscem przez które przeciekała woda do wnętrza była nieszczelna przednia szyba... wyciołem ją i od jutra biorę sie za wklejanie bo innaczej nie bede pewny czy coś innego da lepszy efekt...
    Grigori k
    Nowicjusz

Miejscowość: Żywiec