Volkswagen Golf 4

11 Gru 2011, 15:46

Cześć.
Mam zamiar kupić Golfa 4 i w tym celu mam do was 2 pytanka. Który silnik jest lepszy 1.4 czy 1.6 chodzi o benzynę bo diesla nie chcę. I jak w tym aucie z karoserią chodzi mi o blachę (wytrzymałość) i wytrzymałość płyty podłogowej.
Borys9366
Nowicjusz

Auto: Fiat Seicento
Silnik: 1.1 55KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

12 Gru 2011, 12:26

Oba silniki są udane,tylko 1,4 nie nadaje sie do Golfa IV... raczej do Polo lub Fabii... Tak więc 1,6 będzie to silnik "minimum" dla IV-ki. :wink:
Co do twojego drugiego pytania.Nie sądzisz ,że Vw wypuścił swój kolejny legendarny model jakim jest Golf IV na wadliwej płycie podłogowej.Co do korozji...jak bity to może wyleźć w każdym aucie. Golf IV na pewno lepiej wyglada pod tym kątem niż III-ka więc nie jest źle choć do blachy np:Fiata trochę mu brakuje. :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco! Odłóż smartfon podczas jazdy
    Badania pokazują, że wykonywanie połączeń przez kierowcę trzymającego telefon/smartfon w dłoni podczas jazdy dwukrotnie zwiększa ryzyko wypadku. Z kolei czytanie i wysyłanie wiadomości zwiększa to ryzyko aż 6-krotnie(1). ...
    Imprezy motoryzacyjne które warto odwiedzić w 2023 roku
    W 2023 roku warto odwiedzić m.in. następujące imprezy motoryzacyjne: Geneva International Motor Show (Genewa, Szwajcaria) - jedna z najważniejszych imprez samochodowych na świecie, gdzie zostaną zaprezentowane najnowsze modele ...