Volkswagen Golf do oceny

05 Maj 2016, 10:41

Najbardziej zainteresował mnie ten Peugeot 307.Jest od handlarza po opłatach więc czy cena jak na te auto okej?Dzwoniłem,zgadza się na sprawdzenie w dowolnej stacji i pomiar lakieru,powiedział że do niewielkiej negocjacji bo niby w naprawdę dobrym stanie auto.Z hatchbacków jeszcze interesuje mnie Seat Leon dostanę do 10000zł w dobrym stanie?
Piotrr
Nowicjusz

Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

05 Maj 2016, 11:12

Tak Leona dostaniesz zwłaszcza 1.6 (silnik bez szału ale do miasta wystarczy).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Maj 2016, 11:50

Jutro podjadę obejrzeć tego Peugeota.Nie ma zaznaczonej opcji bezwypadkowej więc myślisz że mogło coś być z nim większego?Rozumiem że jak gdzieś jakiś jeden element w samochodzie był malowany np.nadkole lub zderzak i miernik wykaże to nie ma co się bać i można kupować?
Piotrr
Nowicjusz

05 Maj 2016, 11:56

Nie wygląda na jakiegoś mocno bitego no chyba że składał go jakiś dobry blacharz :mrgreen:
Malowany zderzak to małe piwo bo mógł być poprostu porysowany i ktoś pomalował. Ogólnie jeśli auto wmiare dobrze wygląda i jedzie prosto to raczej nic poważnego nie było.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Maj 2016, 12:02

Ale myślisz że na pewno coś z nim było,tak?Mam jeszcze pytanie.Samochód nie będzie garażowany.Nie będzie to problemem dla Peugeota lub Seata?Jak z blachami w tych autach?
Jeszcze takiego Golfa znalazłem,dzwoniłem.Na wszystko się zgadza mogę z mechanikiem jechać,z miernikiem i co tam chcę.Przyjechał nim na kołach.Mówił że na pewno do wymiany te podstawy jak oleje,filtry itp.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Piotrr
Nowicjusz

05 Maj 2016, 14:07

Dopiero zobaczyłem że to 1.4 także odpada.
Piotrr
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 L i TL
    Renault 5 weszło do sprzedaży w 1972 roku. Wprowadzono na rynek jednocześnie dwie wersje: "L" z silnikiem o pojemności 782 cm3, a następnie 845 cm3 oraz wersję "TL" napędzaną silnikiem 956 cm3, zapewniającym większą uniwersalność ...

05 Maj 2016, 22:38

W 70-80% sprowadzone auta od handlarzy są powypadkowe,ta 307 dość dobrze wygląda więc może faktycznie jest bezwypadkowa albo miała niegrożną stłuczkę.

307 ma niby ocynk a zdarzały się rdzewiejące egzemplarze,Leon też ma ocynk ale o rdzy nie słyszałem.
Barol
Awatar użytkownika