Volkswagen Golf do oceny

28 Mar 2016, 13:02

Znalazłem na miejscu takiego Golfa:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wiadomo handlarz,ale zgadza się na sprawdzenie w dowolnym serwisie,tylko nie ma zdjęć silnika i już tydzień chyba jest i nadal się nie sprzedał a stan niby taki dobry,dziwne.Co myślicie?
Piotrr
Nowicjusz

Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

28 Mar 2016, 17:25

Mógłby się ktoś wypowiedzieć?
Piotrr
Nowicjusz

28 Mar 2016, 18:02

Bo nikt mądry nie da 10k za Golfa z silnikiem 1.6.. w dodatku auto z Francji w takim stanie? Większość aut sprowadzanych stamtąd jest po mniejszych albo większych przygodach..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Mar 2016, 18:32

O jakie przygody Ci dokładnie chodzi?Bo jeżeli wyraża zgodę nawet na ASO to nie jest to chyba nic poważnego?Dla mnie jest to wystarczający silnik do miasta.Jeżeli możesz to mógłbyś coś podesłać 1.4/1.6 w okolicach Podlaskiego/Mazowieckiego?Budżet 10-11 tyś zł.
Piotrr
Nowicjusz

28 Mar 2016, 19:13

Tam rysy,wgniecenia czy stłuczki są na porządku dziennym.
Wyraża zgodę ok fajnie ale robi to dlatego żebyś nabrał pewności co do kupna auta i ostatecznie odpuścił sobie wizytę na stacji bo uwierzysz na słowo że auto jest ok a potem wychodzą przeróżne kwiatki.

zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - zalatuje pofirmówką ale pierwszy właściciel i dobrze wygląda.
[link do oferty na Olx wygasł] - koszt opłat około 1500zł.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko ten przebieg..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2016, 19:52

Tak czy inaczej do serwisu będę chciał zajechać,jak odmówi to odpuszczę.Co do tego Civica co wrzucałeś,zastanawiałem się nad nim wcześniej ale nie mam pewności co do przebiegu.W innym temacie ktoś mi napisał że to raczej nierealne.
Piotrr
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Porównywarka cen i okazje w sklepach motoryzacyjnych
    Specjalnie dla Was przygotowaliśmy porównywarkę pod nazwą "Okazje" na której znajdziecie produkty związane z motoryzacją w najlepszych cenach. Opony, felgi, kosmetyki samochodowe, nawigacje, rejestratory jazdy, ...

28 Mar 2016, 19:55

Ten Golf też tak ma nie ma się co oszukiwać.
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2016, 19:58

Okej,dzięki.Podsumowując to na razie chyba nie ma więcej ciekawych ofert którymi warto by było się zainteresować jeżeli chodzi o silniki które podałem.Podjadę sprawdzić te dwa auta tzn. Golfa sprawdzę w serwisie bo mam na miejscu a tego Civica to najpierw zadzwonię i zapytam czy wyrazi zgodę na serwis jak tak to pojadę bo do Mazowieckiego mam najdalej.Jeszcze raz dzięki za pomoc,gdybyś miał coś ciekawego jeszcze uwagi to proszę o podesłanie.Będę cały czas coś szukał i tutaj wstawiał i pytał.W grę wchodzi jeszcze Leon 1.6 do tego założę lpg i w zupełności mi starczy.
Piotrr
Nowicjusz

29 Mar 2016, 09:46

Golfa szukaj z 1,8, bo pali podobnie, a jest zauważalnie żwawszy. Mniejsza pojemność to jest złudna oszczędność, której nikt nie zestawia z osiągami.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

29 Mar 2016, 17:48

Dokładnie,mniejsza pojemność nie zawsze oznacza mniejsze spalanie a osiągi swoją droga.
Barol
Awatar użytkownika

29 Mar 2016, 18:27

Warto tylko pamiętać że utrzymanie 1,8 będzie jednak droższe, znalezienie nie zajechanego 1,8 też dużo bardziej kłopotliwe, łatwiej znaleźć 1,6 zdrowe niż 1,8 mimo że to nie turbo czy Vr6..
i więcej jest 1,6..zależy co kto potrzebuje ale ja bym szukał obydwu..bo często kupując na siłę o ile ktoś nie szuka 1,8T tylko i wyłącznie to często trafia się na miny i potem parchy do wkładów olbrzymich..takie moje zdanie ale niech autor szuka..pewnie że lepiej 1,8 tylko nie jest łatwo znaleźć zdrowego..
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Rok produkcji: 2000

29 Mar 2016, 18:35

Z drugiej strony też trochę racji :wink:
Barol
Awatar użytkownika

29 Mar 2016, 18:58

Lovato za 10k spokojnie kupi zdrowe 1.8 :roll:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

29 Mar 2016, 20:00

Tutaj jest problem upodobań polaków, bo handlarze widzą, że ludzie chcą jak najmniejszy silnik, czyli 1,4 i 1,6 (bo mało palą) i takie ściągają. Stąd się bierze podaż na rynku wtórnym.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

01 Kwi 2016, 20:04

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co sądzicie o tym Civicu?Zgadza na postawienie do Aso,drzwi były od strony kierowcy malowane,obcierki jak widać na zdjęciu,rozrząd wymieniał.Mówił że kupił żonie,był u mechanika,wszystko sprawne,ale żonie się nie spodobał i dlatego sprzedaje.Powiedzcie czy warto jechać bo mam około 200km i w poniedziałek mam dzwonić czy jadę oglądać.
Piotrr
Nowicjusz