Volkswagen GOLF II

12 Paź 2010, 20:56

Witam!

Mam następujący problem.

Golf II - nie ma podświetlenia prędkosciomierza i obrotomierz ani wskazówki.

Niewiem czy to bezpiecznik ( jak tak to który) czy żarówki. Ale jeśli żarówki to czemu wszystkie naraz? :>

I teraz tak jeśli to żarówki to jakie musze kupic i czy jestem w stanie samodzielnie je wymienic? Jak dostac się do podsiwetlenia zegarów?

Proszę o instrukcję.

Wszystkie diody i zegarek jest podswietlony np. tylko brak podswietlenia na obrotomierzy i predkosciomierzu i wskazowki od tych zegarów tez chyba powinny się świecić prawda? A nie świecą się.

Pozdrawiam!
mariopop12
Początkujący

Miejscowość: Gdynia

12 Paź 2010, 21:56

mariopop12 napisał(a):czy jestem w stanie samodzielnie je wymienic

Powiem Ci tak,ze ja od przynajmniej roku jezdzę z niepodświetlonym szybkościomierzem/padla mi 1 zarowka/i nie próbuję tego naprawic mimo ze mam troche pojęcia w tym temacie.Jezeli chodzi Ci o podswietlenie prędkościomierza i obrotomierza to w tablicy są 2 zarowki ktore to podswietlaja.Chcesz robić to to rob.Mozesz zacząć od demontazu koła kierowniczego i rozpięcia linki licznika/lepiej będzie przy skrz.biegow/.A pozniej to po koleji wkręty przy obudowie az do skutku.. :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

IF gold award nagroda stylistyczna dla Audi A3
    Najnowsza wersja Audi A3 została ponownie nagrodzona za nowoczesną stylistykę. W oczach jury przyznającego nagrody iF, zarówno wnętrze, jak i wygląd zewnętrzny tego kompaktowego modelu z Ingolstadt, wyznacza zupełnie ...