Volkswagen golf III problem z elektryką

24 Cze 2011, 08:54

witam posiadam volkswagena golfa III z roku 1994 i od wczoraj mam problem z szybami elektrycznymi mianowicie od strony kierowcy posiadam włącznik szyb pasażera jak i swoje i w ogóle on nie reaguje gdy chcę otworzyć szybę czy to po stronie kierowcy czy od strony pasażera aczkolwiek po stronie pasażera działa wszystko ok i mogę otworzyć szybę ale tylko szybę pasażera ,wiecie może jaka może być przyczyna ,czy to bezpieczniki czy może inna wada ?
Maarcin80
Nowicjusz

24 Cze 2011, 13:32

A przełącznik charakterystycznie "klika " po nacisnięciu? Warto także przyjrzeć się łączeniu wiązki przewodów w słupku drzwi, niekiedy potrafią zaśniedzieć styki.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

24 Cze 2011, 15:19

tak przełącznik klika po naciśnięciu
Maarcin80
Nowicjusz

27 Cze 2011, 08:27

Mimo, że "na słuch" jest ok, to może warto go jeszcze stestować czy jest sprawny elektrycznie - za pomocą najzwyklejszego miernika. Jeżeli okaże się, że przełącznik jest sprawny, to poza stykami które, jak pisał Kolega arciasty wcześniej, mogą zaśniedzieć, warto też sprawdzić czy kable ogólnie są całe.
Pozdrawiam, Maciek.
Protech-Micro
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo 1,2 TSI o mocy 110 KM
    Pod maską opisywanej wersji Volkswagena Polo znajduje się silnik o pojemności 1,2 litra generujący moc 110 KM. Co w tym modelu znajdziemy na liście wyposażenia nie wymagającego dopłaty? Jest kilka takich rzeczy o których ...