Volkswagen Golf MKII GTI

20 Sty 2016, 18:50

Witam
Co powiecie na poniższe autko? Jest warte zainteresowania?Facet na waha się czy go sprzedać, ile można za takiego GTi dać jeśli blacharsko i silnikowo jest ok? W ogłoszeniach ne znalazłem takiego Golfa, żeby móc porównać. Dodam, ze jest to najsłabsze GTi - 107KM.

[link wygasł]

[link wygasł]

[link wygasł]

[link wygasł]

[link wygasł]

[link wygasł]
krzychod
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 12 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: VW Golf V Variant
Silnik: 1.6 MPI 102KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

20 Sty 2016, 22:07

Blacharsko widać że do lekkich poprawek,ja bym dał max 3000zł pod warunkiem że technicznie jest ok.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Sty 2016, 22:50

Szkoda że 5d według Mnie 3d lepiej wygląda. Fajnie że blenda z tyłu ale w średnim stanie, ogólnie źle nie jest ale blacharsko fakt że jest robota.
A podał jakąś cenę za to ?
Sprzedam :
Volvo v70 03r. d5 PL blachy
Seat Leon 1.6 03r. z niemiec
kyrtapSzn
Początkujący

Prawo jazdy: 30 07 2012
Auto: Golf IV
Silnik: 1.9 115km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2000

20 Sty 2016, 22:56

Cena to 3-3,5tys.zł. Zapewnia, ze nie ma śladu rdzy. Prawdopodobnie to co widać na zdjęciach to jakiś brud. Powiem szczerze, że myślałem, ze cena w okolicach 3 tys. to prawdziwa okazja, a tego typu auta chodzą po ok 6 tys. Dzięki, ze sprowadziliście mnie na ziemię....
krzychod
Nowicjusz

20 Sty 2016, 23:41

Jak chcesz to dla siebie to za 3k to bardzo dobra cena, jak ma podłogę i bez rdzy.
Tylny błotnik od pasażera przetarty czy mi się wydaje ?
Sprzedam :
kyrtapSzn
Początkujący

21 Sty 2016, 17:33

Na żywo nie widziałem ale nakładka plastikowa ewidentnie przytarta.
krzychod
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne auta służbowe
    Światowa Organizacja Zdrowia WHO szacuje, że około 30% wypadków drogowych na świecie powiązanych jest z pracą. Dodatkowo Bank Światowy, przygotowując rekomendacje dla poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego w Polsce, ...

21 Sty 2016, 19:39

Obejrzyj, może akurat jest w dobrym stanie. O ładną 2 już ciężko
Sprzedam :
kyrtapSzn
Początkujący

21 Sty 2016, 19:42

Jak za 3k to można brać, ciężko kupić za tyle GTI... :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

21 Sty 2016, 21:05

Jak sprawny technicznie to bierz za 3k :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Kwi 2016, 16:29

Witam po długiej przerwie. W końcu właściciel się zdecydował i jutro jadę oglądać Golfa z tematu. Doradźcie na co zwrócić szczególną uwagę. Szczególnie chodzi mi o sprawdzenie poprawności działania największej bolączki - wtrysku mechanicznego.
krzychod
Nowicjusz

02 Kwi 2016, 00:10

Jeśli się nie znasz zbytnio to weż ze sobą kogoś kto choć trochę ogarnia temat albo poprostu podjedż na stację diagnostyczną tylko pamiętaj że to Ty ją wybierasz a nie sprzedający.
Główną uwagę zwróć na rudą bo w Golfach to normalna rzecz..
Barol
Awatar użytkownika

03 Kwi 2016, 01:35

A więc byłem dzisiaj oglądać auto. Nie było zbyt dużo czasu, więc nie zrobiłem jazdy próbnej ani nie wjechałem na kanał. Auto obecnie jest 15km ode mnie, więc nie ma problemu, żeby pojechać drugi raz. Tyle co mogłem zobaczyć kładąc się to podwozie bez rdzy, progi i nadkola super. Ogólnie rdza pojawiła się jedynie pod tylną lewą lampą oraz pod uszczelką w szybie w tylnych prawych drzwiach. Poza tym kilka wgniotek i zadarć na lakierze oraz zderzaku.Blenda z tyłu w stanie średnim. Auto zapaliło bez najmniejszego problemu i chodziło równo (przed pi po nagrzaniu). Centralny zamek się przycinał i tylna wycieraczaka była uruchamiana dorobionym przyciskiem. W aucie jest klima ale nie działa. Poza tym nie znalazłem innych mankamentów. Umówiłem się, że znajomy przez weekend zastanowi się nad ceną i w w przyszłym tygodniu będziemy już gadać konkretnie. Dołączam kilka fotek i czekam na jakieś sugestie...
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
krzychod
Nowicjusz

03 Kwi 2016, 11:35

Nic tylko brać,wsumie kosmetyka jest do roboty.
Barol
Awatar użytkownika

02 Sie 2016, 17:57

Znowu "odżył" temat powyższego gti. Myślałem, że facet już zrezygnuje ze sprzedaży, a jednak dzisiaj dowiedziałem się, że "może jednak trzeba go sprzedać". Nurtuje mnie jedna kwestia. Niedawno wyczytałem, ze GTi MKII powinno mieć antenę na dachu, a te ma ją zamontowaną w błotniku. Co prawda w gazecie pisali o wersji 16V ale jak przeglądam różne zdjęcia to wszystkie mają ją jednak na dachu. Co o tym myślicie. Zadałem już podobne pytanie na forum VW ale niestety nie otrzymałem odpowiedzi. W jaki sposób sprawdzić czy dany model jest na 100% GTI?
krzychod
Nowicjusz

02 Sie 2016, 18:09

krzychod napisał(a):Znowu "odżył" temat powyższego gti. Myślałem, że facet już zrezygnuje ze sprzedaży, a jednak dzisiaj dowiedziałem się, że "może jednak trzeba go sprzedać". Nurtuje mnie jedna kwestia. Niedawno wyczytałem, ze GTi MKII powinno mieć antenę na dachu, a te ma ją zamontowaną w błotniku. Co prawda w gazecie pisali o wersji 16V ale jak przeglądam różne zdjęcia to wszystkie mają ją jednak na dachu. Co o tym myślicie. Zadałem już podobne pytanie na forum VW ale niestety nie otrzymałem odpowiedzi. W jaki sposób sprawdzić czy dany model jest na 100% GTI?

Nie obraź się ale kupujesz chrupka który za tą cenę nawet nie stał koło gti do tego jest to gti takie jak w dzisiejszych latach s-line albo lexus look więc skup się na stanie technicznym bo to jest najważniejsze... reszta i tak nie ma znaczenia... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe