Volkswagen Golf V 5 - prośba o ocenę ogłoszenia

10 Maj 2015, 11:43

Witam, wpadł mi w oko ten volkswagen:
[link do oferty na Olx wygasł]
nie jest to dziwne, że nie ma znaczków na tylnej klapie?
i czy voklswagen to dobre auto?
cweken4
Nowicjusz

Auto: Opel astra II

10 Maj 2015, 11:57

Z tymi znaczkami to jest różnie niektórzy sami ściagają,niektóre auta fabrycznie ich nie mają a inne poprostu są powypadkowe. Ten z linku wygląda dość ładnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Maj 2015, 11:58

Nie widzę powodu by kupić Golfa V. Silnik dobry ale reszta lipa.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Maj 2015, 12:19

cweken4 napisał(a):Witam, wpadł mi w oko ten volkswagen:
[link do oferty na Olx wygasł] ... f64d89138f
nie jest to dziwne, że nie ma znaczków na tylnej klapie?
i czy voklswagen to dobre auto?

Wygląda dobrze. Jeśli właściciel jest w stanie udokumentować wymiany, o których mowa w ogłoszeniu to na pewno warto zainteresować się tym egzemplarzem. Golf V to typowy dupowozik, z tym silnikiem to trwałe auto (mój Tato jeździ takim od 5 lat i poza wymianami eksploatacyjnymi samochód nie wymaga żadnych inwestycji). Bardzo dobre zawieszenie na polskie drogi.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

10 Maj 2015, 12:41

Za to plastiki tandeta, auto zupełnie przeceniane na rynku. Wolałbym za połowę budżetu kupić dobrą IV-kę. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Maj 2015, 12:43

łysy30 napisał(a):mój Tato jeździ takim od 5 lat i poza wymianami eksploatacyjnymi samochód nie wymaga żadnych inwestycji

a z drzwiami nic się nie dzieje? pytam, bo te modułowe panele zewnętrzne potrafią rdzewieć od środka
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Automaster Show 2013 / relacja
    Na lotnisku w Kamieniu Śląskim 28 kwietnia odbyła się impreza Automaster Show 2013. Dla fanów motoryzacji przygotowanych było kilka testów sprawnościowych: jazda na trolejach czy test Stewarta, ale każdy mógł ...

10 Maj 2015, 12:50

Koniu napisał(a):Za to plastiki tandeta

Hmm, czy ja wiem - na desce rozdzielczej większość jest miękka i przyjemna w dotyku, w dodatku przy przebiegu trochę ponad 200 tys. km (prawdziwym) wnętrze wygląda bardzo dobrze. Fotele wygodne, dobrze wyprofilowane. Fajny układ kierowniczy, jedno z najzwrotniejszych aut z jakim kiedykolwiek miałem do czynienia (moją hondą - porównując ją do golfa - manewruje się jak ciężarówką). Ogólnie z tym silnikiem to bardzo pozytywne auto, tylko ten klekot diesla jak dla mnie trudny do zniesienia :)

Koniu napisał(a):Wolałbym za połowę budżetu kupić dobrą IV-kę.

Ja też, bo jednak 1.9 TDI na pompie było mniej problematyczne i dużo cichsze :)

EDIT: Z drzwiami nic się nie dzieje.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

10 Maj 2015, 13:20

Ok, dzieki za opinię. Mi się Golf V podoba, według mnie wygląda lepiej od 4. Wnętrze może nie porywa, ale jest estetyczne. Dla mnie najważniejsze jest, aby auto było bezproblemowe. Nigdy nie jezdziłem 5, więc dopóki się nie zasiąde za kierownicą to się nie przekonam. Pojade i obejrze :P
cweken4
Nowicjusz

Auto: Opel astra II