Volkswagen Golf VI - wyciek, zielona plama pod samochodem

04 Sty 2016, 14:48

Proszę bardzo o pomoc co to może być za płyn i skąd cieknie. Od 3-4 tygodni pod samochodem mam zielone plamy. Konsystencja jak oleju. Po pewnym czasie te plamy zastygają jak lód i trzeba je skrobać, ciężko usunąć z płytek. Po skrobaniu kruszą się... Wygląda jak by wyciek był nad tłumikiem, następnie po tłumiku spływa na ziemię. Płyn hamulcowy jest w zbiorniczku i nie ubywa. Niestety nie wiem czemu, ale nie mogę załączyć zdjęcia. Po probie wybrania zdjęcia i dodania pliku wyskakuje komunikat "Brak pliku" a jest załączony.
tbpkocur
Obserwowany

Auto: volkswagen golf VI
Silnik: 1.6 TDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
  • 04 Sty 2016, 19:35

Możesz opisać miejsce pod samochodem w którym dokładnie cieknie?
    Dobry płyn hamulcowy nie zamarznie przy takich temperaturach.

Tak sobie myślę, a nie jest to czasem płyn do spryskiwania szyb letni? Jak był zielony to może został w przewodzie który idzie do tylnej szyby i przy aktualnych mrozach rozsadziło wężyk. Jak się auto nagrzeje to gdzie trochę kapie. Taka moja teoria (wężyki raczej idą przez wnętrze auta z tego co wiem).
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power GP 2012 - Łomża
      Trzecia runda Night Power GP 2012 odbyła się w Łomży 18 sierpnia. Na ulicach miasta można było zobaczyć rzadko spotykane samochody, a ulica Spokojna zmieniła się w strefę streetracingu. Na NIGHT POWER Grand Prix w Łomży chyba ...