Volkswagen jaki model wybrać

02 Lis 2019, 20:18

Gość9822 napisał(a):A jeśli budżet nie gra roli to ktory?

o to jeżeli tak to zapraszam do mnie :lol: :lol: w końcu ktoś dobrze gada.

Cena nie gra roli , ma być dobre. I tak powinno być zawsze :lol:

Gdzie jeszcze tacy klienci są? Bo obserwując 99% tematów na tym forum to jest wklejony szrot i jeszcze się pyta ile z tego utarguje , czy 3 czy 4 tys zejdzie sprzedawca .
A później ździwko jak zespawane z 3 :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

02 Lis 2019, 21:02

Gość9822 jeśli coś Ci się przypomni to edytuj posty, a nie pisz jeden pod drugim. To nie Messenger.

I daj sobie przemówić do rozsądku, bo jak na razie jedziesz stereotypami i znaczkiem.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Lis 2019, 23:58

Zamiast Scirocco- VW Golf VI 2,0 tdi, wciąż fajne, świeże auto.
Klasyczny kompakt.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

03 Lis 2019, 07:29

Najlepiej jedź zobaczyć jakiś samochód. Przejedz sie i sprawdź czy ci odpowiada i weź na sprawdzenie co faktycznie do zrobienia. Na forum nikt ci nie powie co będzie ci bardziej odpowiadać bo zazwyczaj gdy ktoś sie pyta co do 30k to właśnie takie sa odpowiedzi a gdybyś sie zapytał co do 200k to napiszą ze troll bo za ta cenę kupisz auto z salonu. Wgl. to najlepiej do 30k kazdy by doradzal yarisy i inne o pojemnosci 1 litra chyba po to żeby najeść się stresu przy wyprzedzaniu. E92 na pewno do kupienia w tej cenie. Tak samo touareg. Kup to co sie tobie podoba bo ja już sie przejechałem na słuchaniu porad osób które próbują na chama udowodnić ze ich ulubiona marka jest najlepsza.
kraskeusz
Początkujący

Zdjęcia: 316

03 Lis 2019, 09:00

Dokladnie, a jak juz wybierzesz odpowiednie auto to porad zasiegaj na forach danej marki/modelu
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Typ: Hatchback

03 Lis 2019, 10:09

Raziel11 napisał(a):Dokladnie, a jak juz wybierzesz odpowiednie auto to porad zasiegaj na forach danej marki/modelu

I tu też musimy odcedzić fanbojów marki, dzieci widzących dane auto na obrazku, różowych misiów i tych co robią 5k.km.rocznie no i tych...no i tamtych.
Bo potem ktoś ma problem z autem ktore się rozpadło a ktoś inny mówi że ono się nie rozpadło tylko potrzebny jest mały serwisik...

Dedykowane fora są potrzebne ale i tak trzeba uważać...
A nie zapominajmy że touareg za 30k razem z zakupem w poszczególnych opcjach i po "serwisie" jakże zawansowanej jakościowo i technicznie marki może szarpnąć równowartość mieszkania w małym miasteczku...
A potem fanboje marki szybko się ulotnią i będzie zgodnie z zasadą "my prawimy mądrości a Ty płacisz"...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niepowtarzalny Opel ADAM w modnym segmencie A
    Opel ADAM niewielki pojazd o długości zaledwie 3,7 i szerokości 1,97 metra (wraz z lusterkami bocznymi) oferuje praktycznie nieograniczone możliwości w zakresie zaspokajania indywidualnych potrzeb użytkowników. Na ...
    Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
    Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...

03 Lis 2019, 17:02

Szanuję w końcu normalna odpowiedz właśnie tak planowałam zrobić :ok: , najlepiej to w ogóle całe życie jezdzic samochodem co Ci się nie podoba bo taniej :D , myślę że jak kogoś byłoby nie stać na dany model auta jego spalanie itp to nawet nie brałby go pod uwagę ale i tak będą pisać wybierz ten bo to i tamto, myślę że jak bym zapytała o golfa 3 to jedynie by polecili :P
Gość9822
Nowicjusz

03 Lis 2019, 21:35

szybki napisał(a):A nie zapominajmy że touareg za 30k razem z zakupem w poszczególnych opcjach i po "serwisie" jakże zawansowanej jakościowo i technicznie marki może szarpnąć równowartość mieszkania w małym miasteczku...

A co wg Ciebie jest takiego drogiego w Touaregu z 3,2 - swoją droga silniku z Golfa IV R32...i Golfa V/A3 3,2
Touareg to nie tylko 6,0 W12
Pionek
Stały forumowicz

03 Lis 2019, 22:04

Pionek napisał(a):A co wg Ciebie jest takiego drogiego w Touaregu z 3,2 - swoją droga silniku z Golfa IV R32...i Golfa V/A3 3,2
Touareg to nie tylko 6,0 W12

o proszę wykrakałem...

szybki napisał(a):I tu też musimy odcedzić fanbojów marki, dzieci widzących dane auto na obrazku, różowych misiów i tych co robią 5k.km.rocznie no i tych...no i tamtych.

No i długo nie trzeba było czekać ... :D

Teraz miłe Panie i Panowie zrobimy zakłady... z opcjami :D

Opcja nr1)

Touareg to jest to samo co golf bo ma silnik taki sam jak golf :?:

Opcja nr2)

Tam się nic nie dzieje tylko trzeba serwisować tanioszka :?: :D

Zresztą Fajton i touareg są kwintesencją możliwości marki niczym e60 m5 i odwieczne pytanie czy olej zmieniamy razem z panewkami czy co drugi raz ... :D

Ostatnio obrabiałem kilka toaregów/fajtków i kajenek powiem szczerze dla ludzi o zdrowych nerwach... :ok:

Gość9822 napisał(a):myślę że jak bym zapytała o golfa 3 to jedynie by polecili

Zaraz się dowiesz że touareg to prawie golf :D
Gość9822 napisał(a):Szanuję w końcu normalna odpowiedz właśnie tak planowałam zrobić :ok: , najlepiej to w ogóle całe życie jezdzic samochodem co Ci się nie podoba bo taniej

Jeżeli jesteś świadoma to bierz twaroga tylko potem nie jęcz czy tarcze abe to te same co ate :ok:
szybki
Moderator - Tuning

03 Lis 2019, 22:41

Szybki, czyli nie wiesz o aucie nic?
Tak silnik jest z Golfa chyba nawet mk3, rozwiercony do 3,2 i potem wsadzany do Golfa IV R32, mk5 itd..A3 Touareg itd

Tu masz Cayenne z 3,2 i porównaj koszty w stosunku np do hmm? Lexusa RX 400h
download/file.php?id=2501&mode=view

albo do Range Rover V8 :yes:

Czyli spokojnie można powiedzieć że serwis Lexusa RX 400h V6
szybki napisał(a):może szarpnąć równowartość mieszkania w małym miasteczku...
:yes:
Ostatnio edytowany przez Pionek, 03 Lis 2019, 22:44, edytowano w sumie 1 raz
Pionek
Stały forumowicz

03 Lis 2019, 22:43

Panowie, apeluję o rozsądek. Znów zaczynacie...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

03 Lis 2019, 22:45

No właśnie nie wiem co jegomość Szybki na tym forum jeszcze robi bo prosi się o bana za off top i robienie ludziom wody z mózgu aż miło :yes:
Pionek
Stały forumowicz

03 Lis 2019, 23:40

Pionek, ale tak wygląda typowy wątek na tym forum i w sumie fajnie się ukrywa takie jeżdżenie po innych - masz inną opinię od moderatora to zaraz przychodzi szybki i gada swoje - jest to racja nietykalna, dodatkowo jak szybkiemu kończą się argumenty to przychodzi Miki i grozi warnami oraz żeby nie robić off-topic, czasami celowo nie zwróci uwagę szybkiemu tylko użytkownikowi. Sam szybki na koniec jeszcze doda, że się zna lepiej, że Ty się nie znasz i koniec, bo za kontynuację już masz warna, a racja jest niby po stronie moderatora.

Wystarczy prześledzić dyskusje, gdzie ktoś się nie zgadza z moderacją, bo dyskusji rozwiązanych w taki sposób widziałem z pięć. Chyba trzeba znowu do admina napisać, bo jak wcześniej pisałem to chociaż nie byli tak natarczywi przy innej opinii.
Marcel2728
Nowicjusz

04 Lis 2019, 04:43

Już podjęłam decyzję kupie passata CC po prostu zwiększę budżet, jaki silnik polecacie i czy skrzynia automatyczna czy manualna?
Gość9822
Nowicjusz

04 Lis 2019, 07:08

Pionek napisał(a):Tak silnik jest z Golfa chyba nawet mk3, rozwiercony do 3,2 i potem wsadzany do Golfa IV R32, mk5 itd..A3 Touareg it

Czyli wygrała opcja nr. 1 :happy:
szybki napisał(a):Opcja nr1)

Touareg to jest to samo co golf bo ma silnik taki sam jak golf

Tak Pionek jest ten sam silnik który jest w golfie i.... na tym podobieństwa się kończą.

Ogólnie nie wierze w to co czytam czyli

Pionek napisał(a):o właśnie nie wiem co jegomość Szybki na tym forum jeszcze robi bo prosi się o bana za off top i robienie ludziom wody z mózgu aż miło

Bo co ? Bo napisałem że tuareg za budżet autora może być wtopą i nie podnieciłem się jak typowy fanboj marki że ten sam silnik co w golfie?

Gość9822 napisał(a):Już podjęłam decyzję kupie passata CC po prostu zwiększę budżet, jaki silnik polecacie i czy skrzynia automatyczna czy manualna?

W Twoim budżecie o wiele bezpieczniejsza opcja ado tego pogadaj z mechanikiem i powiedz mu o tuaregu vs passat cc :ok:
Zobaczysz co Ci doradzi.

Co do skrzyni to zasada jest prosta manal bezpiecznie dla kieszeni automa/dsg fajnie ale mniej bezpiecznie a silnik to już wyższa szkoła jazdy :D
szybki
Moderator - Tuning