Cieszę się, że jesteś tak zainteresowany.
Trochę poprawił mi się humor. Dzisiaj odebrałam samochód i w końcu widać jakąś poprawę. Samochód prawie całkowicie przestał dymić, nie wiem tylko jaka jest poprawa w osiągach oraz spalaniu.
Mechanik który się zajął moim samochodem zregerował wspomniany wczoraj wtrysk paliwa, dodatkowo przeczyścił katalizator, coś przy wtryskach (podobno były strasznie zasyfione) i dodatkowo wyłączył jakiś ERG (coś dotyczącego ekologii). Mówi jednak, że samochód i tak nie chodzi całkowicie sprawnie. Sam nie wie co to jest, ale jak dla niego on chodzi nierówno. Pytałam się o dawkę paliwa, ale powiedział, że nie jest w stanie jej sprawdzić. A co do kątu wtrysku, to mówi, że jest prawidłowy.
Jak wspomniałam Lupo teraz prawie wogóle nie dymi (jedynie przy mocnym dociśnięciu gazu), co podobno może być spowodowane syfem w układzie wydechowym który zaległ przez niesprawny wtryskiwacz. W czwartek mam dalszy wyjazd więc sprawdzę jak samochód teraz pali oraz czy poprawiły się osiągi na wyższych biegach, bo na mieście nie mam co testować.