Witam . Bardzo proszę o pomoc. 4 miesiące temu kupiłam sobie new beetle silnik 1.9 tdi . 90 KM , rok 2002 . Mowili mi że bedzie palił max 6 litrów , a on mi pali ponad 8!! czy jest to normalne? wydeje mi się ze pali za dużo ? dlaczego tak moze być ? czy cos jest nie tak ? kupiłam go ponieważ mówili że bardzo malo pali , to jest mój pierwszy samochód , 4 miesiace temu odebralam prawo jazdy wiec nie jeżdże za szybko... to jest automat może dlatego więcej pali ? czy podgrzewane siedzenia tez dużo biorą ?? bardzo prosze o odpowiedź .
Każde urządzenie elektryczne zwiększa zużycie paliwa znikomo. Przypuszczam że w twoim przypadku problem może być jazda na krótkich odcinkach auto nie rozgrzewa się dobrze i przez to więcej pali. Dieselek taki jak posiadasz potrzebuje przy temp około 0 stopni prawie 10km żeby złapał odpowiednia temperaturę silnika
NApewno przekładnia automatyczna i jazda na krótkich odcinkach zwiększy spalanie. Zresztą wg użytkowników tych aut, pali ono koło 8l w mieście więc myślę, że musisz się przyzwyczaić do takiego wyniku.
NApewno przekładnia automatyczna i jazda na krótkich odcinkach zwiększy spalanie. Zresztą wg użytkowników tych aut, pali ono koło 8l w mieście więc myślę, że musisz się przyzwyczaić do takiego wyniku.
Monika wyobraż sobie,że mój samochód na trasie pali 8 L benzyny a w mieście?15 minimum! Przejedż 100 km z predkością do 100 km/h ,jeśli spali ci więcej jak te 6 litrów to coś nie jest tak!
Audi S8 "Samochodem roku 2013" na Ukrainie Audi S8 zdobyło prestiżowe wyróżnienie na Ukrainie. W klasie luksusowych limuzyn przyznano mu tytuł "Samochodu roku 2013". Werdykt podjęło jury składające się z ekspertów w dziedzinie motoryzacji i osób ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.