Volkswagen Passat B6 (2007) z poprawkami lakierniczymi - warto kupić?

22 Lis 2015, 18:48

Witam!
Jestem na kupnie Volkswagena Passata B6 (HIGHLINE) z 2007 roku o przebiegu 156 000 km, 2.0 TDi (140km). (14 miesięcy w kraju zarejestrowany) Tapicerka skóra (alcantara). W środku ładnie utrzymany, nie zniszczony, nie "sflugany". Silnik ładnie pracuje ("ma kopyto"), lecz ma wycieki. Gościu mówił że takiego sprowadził z Austrii i nic z nim nie robił (nie mył go). Aktualnie mam Passata b5 Fl z 2002 r. i nie ma kropli wycieku na silniku?! Nie wiem jak na to patrzyć? Pod maską jest brudny (zakurzony i ma wspomniane wcześniej przecieki) ale pracuje ładnie ( równo chodzi ). Jest podobno bezwypadkowy i nie był nigdy lakierowany?! Lecz na drzwiach od kierowcy i od pasażera pojawiły pęcherze pod lakierem ( niewielkie ok 2cm na 3cm) i zaczynają pękać. Jeszcze na dachu zaczął utleniać się ocynk i odlatywać lakier. Oprócz tych 3 wad samochód prezentuje się super! Ma książkę serwisową prowadzoną przez Serwis VW do 113 000km w Austrii. Później Gościu serwisował "u kolegi". Wymienił rozrząd. filtry ,tarcze hamulcowe, klocki, płyny. Dodaje 4 opony letnie na oryginalnych alufelgach z VW i 4 nowe opony zimowe na "stalówkach". Passat ten ma założoną nawigacje z Blaupunkt'a lecz sprzedawca powiedział że ją wyciągnie i założy zwykłe radio co mi się nie spodobało . Za tą nawigacje "zaśpiewał sobie 3000 zł !?) Cena tego Paska to 30 500zł z targowana do 27 000zł (bez nawigacji). Jak myślicie nie jest zbyt drogi na swój stan? Nie będzie dalej lakier odpadał? Czym mogą być spowodowane te wycieki na silniku. Warto zaryzykować? Ile tak ok. będą kosztowały te naprawy lakiernicze? Co o tym myślicie?
Kenorwox
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Passat B5 FL

30 Lis 2015, 16:23

Jaki wyciek, gdzie, jak duży ? Jakieś zdjęcia ?
To są kluczowe pytania i kluczowe odpowiedzi.
Ogólnie nie powinno się tak dziać chyba że ktoś lubił mocne przyspieszenia na zimnym silniku w minus 20 stopniach.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

30 Lis 2015, 19:14

Trochę za późno odpowiedź :) Niestety Passat sprzedany. Już dzwoniłem do sprzedawcy że po niego przyjadę a on powiedział że ogłoszenie nie aktualne :oops:
Kenorwox
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Passat B5 FL

01 Gru 2015, 11:52

Jeżeli sam byś nie potrafił usunąć takiej usterki lub Twój dobry znajomy to raczej dobrze że się sprzedał.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

01 Gru 2015, 12:17

Prosze sluchac ludzi,ktotzy maja doswidczenie iprawie 40 lat za kieroenica. Proponuje nizwlocznie zapomniec oPasacie,Citroenie,Renault itd. Silnik VW 2.0 tdi 140 KM na pompowtryskiwaczach to najgorszy silnik z tego okresu/ 5 lat mialem to g.....Zaliczony do bardzo awaryjmych najgorszych 10-ciu silnikow diesla , bierze olej turbina wysiadla po 130 tys, rozrzad pada tez. Propozycja jest prosta- Mazda 6 z super-silnikiem 2.0 MZR-CD diesel 143 KM I moment 360 Nm/ w Pasacie tylko 310Nm/ I paliwa ca 1.5 l mniej w Mazdzie. Najlepsza wersja-kombi. Jest to do kupienia za 13-15 tys zl z 2007 r. Wg mnie lepszej alternatywy nie ma! Pozdr-lechutek
lechutek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 06 1976
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: kia Carens
Silnik: 2,0 CRDi
Paliwo: Diesel
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexusa LC 500 Convertible - jak będzie cena?
    Polski oddział Lexusa udostępnił cennik najnowszego kabrioletu marki – modelu LC 500 CV. Napędzane 5-litrową V-ósemką luksusowe, sportowe auto z miękkim dachem jest dostępne w trzech wersjach wyposażenia, w tym ...