Volkswagen Passat Parę pytań?

24 Wrz 2010, 19:03

Witam! Wcześniej pisałem post z wyborem aut jednak decyduję się na Volkswagena Passata rok 99 lub 00! Silniczek 1,9 TDI 110km. Proszę mi napisać na co szczególnie zwracać uwagę przy zakupię takiego autka?? Wcześniej jeździłem peugeotem 206, seat ibiza, bmw e39 wszystko w benzynie lecz przyszła pora na diesla. Będę wdzięczny za odp.
paq19
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl

24 Wrz 2010, 20:54

Uważać trzeba na wszystko, omijać handlarzy, sprawdzać wszystko dokładnie aby nie kupić auta na zdechnięciu. Generalnie to polecam znaleźć z kimś kumatym w tych sprawach wstępnie najładniejszy, najlepiej utrzymany (zarówno technicznie jak i wizualnie) samochód po czym zabrać go na szczegółowe badania na SKP - koszt ~ 300 zł a jeżeli na tym waży się kilkadziesiąt tysięcy złoty zainwestowane porządnie bądź wydane w samochód - skarbonkę to myślę, że jednak warto takie badania wykonać. Przy dzisiejszym rynku wstępnie uprzedzam - o ładnego, zadbanego, niebitego, niekręconego Passata jest bardzo trudno, dlatego też zawsze mówię, aby w kilku iść oceniać samochód bo Ty wpadniesz w gorączkę zakupu ;) Wówczas łatwo zakupić rupiecia.
Nie ten to następny. Rynek jest tak nimi przesycony że co jak co ale wybierać to jest w czym :mrgreen:
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

24 Wrz 2010, 22:21

Szczególnie zwróć uwagę na cierpliwość. :mrgreen:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

25 Wrz 2010, 08:05

Najgorsze to to przednie zawieszenie(kopalnie luzów),jeśli kupisz kaszlaka,który ładnie wygląda ale w butach ma już niemało,to mechanicy będą przy nim grzebać jak kury szukające robaków, a tobie kasa będzie tylko wypływać i wypływać z kieszeni.Po prostu ,przednie zawieszenie Paska, nie nadaje się na nasze drogi.Drogi :lol:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

25 Wrz 2010, 10:13

Ok Dzięki jeszcze jakieś uwagi?? Czy silnik 1,9 tdi 110 konny bez pompo wtryskiwaczy jest dobrym pomysłem?
paq19
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl

25 Wrz 2010, 11:18

Prosty,sprawny ,oszczędny,głośny,zdecydowanie wart uwagi,Polecany jak Najbardziej.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)