Kotanski napisał(a):No tak samo jak badziewne jest V8 pod maską Audi R8, ale nie wierzę że nie chciałbyś takiego mieć w garażu
![Szczęśliwy :D]()
ioczywiście ja nie wybieram Passata dla silnika "prawie jak w R8" ale chodzi o połączenie sportu z życiem codziennym
Sorki źle się wyraziłem bo to jest vr6 więc nie V6 ogólnie ten silniczek znany jest z tego że mało jedzie a dużo pali więc słowo sport jest mocno nie na miejscu.
Popatrz sobie w necie i odejmij pianie fanbojów do marki zobaczysz jakie zostaną opinie o tym silniku (nie sugeruj się wypowiedziamiw nawiązaniu do tuningu)
Jak się upierasz puścić kaskę w powietrze bez powodu to lepszym pomysłem będzie V8 z r8 czyli s4... tam też będzie brakować mocy ale pozostanie około 280km, bedzie fajny Nm, też będzie "fajna" skrzynka, będą kłopoty z cewkami, nagarami itp. ale zyskujesz po zrobieniu wydechu dźwięk V8 oraz znaczek s4 ewentualnie rs4 jak będziesz chciał coś mocniejszego.
A co do r8 co innego chcieć mieć w garażu a co innego szara rzeczywistość vieśwagenowej ściemy więc uwierz mi że pierwsze r8 nie było takie różowe jakie je opisują.
Kotanski napisał(a):Kolega wyżej - widzę że humor dopisuje
![Szczęśliwy :D]()
1,9 tdi porównanie do R36????
Czyli dla Ciebie BMW 318i to to samo co M3?
Oj chyba z interpretacji wiersza miałeś pałę
To odbywa się całkowicie w inny sposób i dziwię się że tego nie widzisz...
Praktycznie większość marek szczególnie wiodących w swojej ofercie posiada auta marzeń, jest to dla niech mało opłacalne ale chodzi o szeroko pojęty marketing oraz próbę pokazania możliwości technicznych... więc często Kowalski w kapeluszu kupując 1,9tdi z tyłu głowy ma zaufanie do firmy która jest matką np: rs6 V10... już nie mówiąc że s8 V10 jak się przedstawia to ałdi które ma silnik z lambordźini... i co z tego że badziewnie jedzie, co z tego że potrafi sprawiać okrutne figle, co z tego że pali 30l jak to jest silnik lambo więc właściciel s8 może się pochwali a właściciel tdi może być dumny chociaż jak znałby się na autach to śmiałby się z tego.
Więc jak kiedyś usłyszysz że ktoś kupił serwatkowóz tdi w pakiecie s-line za co zapłacił w salonie jedyne hmmm (w sumie nie wiem) to będziesz wiedział czemu to zrobił.
Dokładnie masz tak samo jak super carami gdzie np: vieśwagen ma Vejrona, Lexus LFA a honda NSX-a ...
Kotanski napisał(a):No bo powiedzcie sami jakie kombi segmentu D zapewnia takie osiągi jak 5,4 do setki, V max 250 km/h pewnie zablokowane albo 100-200 w 14,5 sek..
Nie patrz tak mocno na te tabelki bo:
nie wiesz skąd są te wyniki i czy zawierają spadek mocy czy nie a do tego nie mówią nic o frajdzie z jazdy...
Na tej samej stronce
![Niegrzeczny :naughty:]()
masz coś znacznie ciekawszego czyli masa prawie 1800kg, 350Nm!!!!!, więc naprawdę lipa jeżeli nastawiasz się na doznania.
Do tego jeżeli chcesz wydobyć ten sport to przy napędzie
4x4 auto musi spełniać pewne warunki bo inaczej ten napęd jest do niczego nie potrzebny a nawet potrafi przeszkadzać ... jak coś to mogę Ci później opisać...
Podsumowując:
passat r36 nie ma nic wspólnego ze sportem, jest nudny, jest drogi jak na passaka a u ludzi ceniących sport jego dźwięk oraz oryginalność jest zwykłą żenadą.
I tak jak mówiłem lepiej pomyśleć o v8 z r8 czyli s4 ewentualnie zmienić markę.
p.s.
Ostatnio było do sprzedania fajne kombi evo9 po przekładce za 85k wtedy byś był kozak w oryginalnym aucie gdzie nawet właściciel ferrari wolałby nie robić sobie z Tobą sparingów ze świateł i wiedziałby że obok stoi prawdziwy motofan
To taka przypowiastka dla rozluźnienia
![Mr. Green :mrgreen:]()