Witam.. Obecnie przebywam w uk i tu tez zakupiłem swoje 1 autko jest to Volkswagen Polo 1.4 benzynka rocznik 1997 ma przejechane 80tys/mil
autko zakupiłem w celu dojeżdzania do pracy i szkolenia swoich zdolnosci prowadzenia samochodu ponieważ jestem w trakcie robienia prawa jazdy ...
samochód mimo swojego juz wieku pali elegancko za 1 razem nic nie szczela itp pikus glancus ......
ale chciałem go troszke odmłodzic i postanawiam
- Wymienic filtr paliwa i powietrza
-(Klocki jesli bedzie taka potrzeba)
-Pasek rozżądu (jesli bedzie taka potrzeba):)
- i oczywiscie olej ....i tu pojawia sie problem jaki olej kupic....
czytałem temat o olejach przyklejony ale zabardzo nie moge skumac wszystkiego ....
poradzcie prosze jaki olej mam uzyc bede bardzo wdzięczny...
Na koniec prosze was o popdpowiedz co jeszcze mozna wymienic w tym autku abym miał wieksza pewnosc ze bedzie niezawodne.... bede nim dzienie robił około 40 MIL (70km) do pracy i spowrotem troszke przez miasto reszta droga szybkiego ruchu /autostrada ....jesli przychodzi wan ma mysl cos co mozna by tu jeszcze wymienic lub sprawdzic prosze o komentarz ......
wszystkie usługi przeprowadzac bedzie mechanik....ale boje sie ze jak on wybierze mi czesci to wyjdzie mnie duzo drozej wiec sam chce zakupic i pojechac aby on tylko montował:)
pozdrawiam i przepraszam za błędy
[ Dodano: Sro Gru 02, 2009 05:31 ]chce zakupic castrola ale nie wiem jaka numeryke wybrac czy 10w 40 bedzie dobry??