Volkswagen POLO IV rozrząd

18 Cze 2012, 18:04

witam:)

W zeszłym tygodniu dostałam Volkswagena POLO IV, rocznik 2004. Mój problem polega na tym, że nie miało ono książki serwisowej, przez co nie wiem, czy wymieniany był pasek rozrządu.
Jednakże, na internecie pisze, że jest tam łańcuch z gwarancją na 1 mln. km, a u mechanika dzisiaj dowiedziałam się, że jest tam pasek ( nie byłam tam samochodem).

Oto moje pytanie, czy to możliwe, że w salonie volkswagena nie mogą mi podać historii samochodu poprzez podanie im nr. VIN, mimo tego, że mechanik zalecił taką czynność.

proszę o pomoc, z góry dziękuję.
Iccana
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 11 2011

18 Cze 2012, 22:14

Iccana napisał(a):czy to możliwe, że w salonie volkswagena nie mogą mi podać historii samochodu poprzez podanie im nr. VIN

Witaj, jeżeli auto nie było serwisowane, a tak możemy założyć skoro nie masz książki to w serwisie mogą nie mieć informacji na temat historii tego auta. Tym bardzie jak jest to auto sprowadzane.

Jaki masz silnik? Zaraz postaramy się ustalić czy to będzie łańcuch czy pasek rozrządu...
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

20 Cze 2012, 11:17

ArteK napisał(a):
Iccana napisał(a):czy to możliwe, że w salonie volkswagena nie mogą mi podać historii samochodu poprzez podanie im nr. VIN

Witaj, jeżeli auto nie było serwisowane, a tak możemy założyć skoro nie masz książki to w serwisie mogą nie mieć informacji na temat historii tego auta. Tym bardzie jak jest to auto sprowadzane.

Jaki masz silnik? Zaraz postaramy się ustalić czy to będzie łańcuch czy pasek rozrządu...

1.4 tdi , diesel
Iccana
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 11 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - hybrydowy crossover
    Jak podaje najważniejszy norweski dziennik biznesowy Dagens Næringsliv cytując szefa Lexus Norway, seryjna wersja nowego subkompaktowego crossovera Lexus UX zadebiutuje już wkrótce na salonie samochodowym w Genewie. ...