Volkswagen Scirocco, Audi A3, a może A5??

01 Mar 2009, 13:46

Witam wszystkich

stoję przed wyborem samochodu. I szczerze mówiąc mam kilku kandydatów ale tak na prawdę nie jestem w 100% zdecydowany, moglibyście mi doradzić?

Moi kandydaci to:
VW Scirocco 1,4TFSI,
Audi A3 2,0TDI Quattro,
Renault Laguna Coupe GT 2.0 dCi,
Audi A5 2,0 TFSI.

Znaczy się, najbardziej podoba mi się Audi A5, ale jak pewnie wiecie jest zdecydowanie droższa. I jak uważacie, lepiej wziąc A5 w wersji podstawowej, czy któreś z pozostałej trójki może troche lepiej wyposażone? A może macie jakieś inne propozycje? Jestem otwarty na wszelkie pomysły. Co do ceny to najlepiej aby omaksymalnie oscylowała w granicach 100-110 tysięcy PLN.

Dzięki i pozdrawiam.
kashoob
Nowicjusz

01 Mar 2009, 15:54

Teraz musisz odpowiedzieć na pytanie - czy zależy ci na tym, aby samochód był bardzio dobrze wyposażony i tobie się podobał, czy wolisz prawie golasa, ale z sylwetką w która wg. ciebie jest zaje(cenzura)...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

01 Mar 2009, 19:30

Biały Scirocco ale nie w wersji silnikowej 1.4!
Ewentualnie jeszcze Civic Type-R
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

01 Mar 2009, 19:43

N twoim miejscu najbardziejskłaniałbym się do Scirocco w takiej specyfikacji..
VW Scirocco 2.0 TSI 200km w kolorze jasnozielonym Viper (jak lubisz się wyróżniać, a jak nie to jak 75% polaków srebrny...)
+ czujniki tył, biksenony, podłokietnik przód, kierownica multi, Climatronic, pakiet zimowy, pakiet lusterka, tempomat
Za taką dość bogatą specyfikację zapłacisz 105 460 zostanie ci jeszcze na jakieś fajne aluski :lol:
piotreq
piotreq
Zaawansowany

01 Mar 2009, 21:24

piotreq napisał(a):N twoim miejscu najbardziejskłaniałbym się do Scirocco w takiej specyfikacji..
VW Scirocco 2.0 TSI 200km w kolorze jasnozielonym Viper (jak lubisz się wyróżniać, a jak nie to jak 75% polaków srebrny...)
+ czujniki tył, biksenony, podłokietnik przód, kierownica multi, Climatronic, pakiet zimowy, pakiet lusterka, tempomat
Za taką dość bogatą specyfikację zapłacisz 105 460 zostanie ci jeszcze na jakieś fajne aluski :lol:

Wszystko OK, ale biały, tak biały perła! Pięknie wygląda i jeszcze nie widziałem takiego na drodze w tym kolorze!
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

01 Mar 2009, 22:58

Zgadzam się z wami koledzy Scirocco to piękne auto i na dodatek z dusza. Słyszałem ze ten silniczek co piotreq wymienił to całkiem fajny jest , ale niestety tylko słyszałem, nie miałem okazji przetestować :cry:
Pozdrawiam
Rymek
Rymek
Nowicjusz

Miejscowość: Inowrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjne modele Lexusa
    Prezentowane na wystawach motoryzacyjnych koncepty Lexusa, zapowiadają kierunki rozwoju stylistyki i technologii samochodów seryjnych. Wielokrotnie zdarzało się jednak, że trafiający na rynek nowy model był niemal ...
    Lexus zwycięża w stolicy elektromobilności
    Po raz 8. z rzędu Lexus zwyciężył w norweskiej edycji badania satysfakcji klientów Autoindex. Mieszkańcy tego europejskiego kraju, który w największym stopniu postawił na elektromobilność najlepiej ocenili samochody ...

02 Mar 2009, 16:52

No mi też na raie nie było dane testować tego silniczka, ale z tego co słyszałem, jest to jeden z najlepszych silników w swojej klasie...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

02 Mar 2009, 20:49

A co sądzicie o silniku 2,0 TDI z manualną skrzynią w tym samochodzie?
kashoob
Nowicjusz

04 Mar 2009, 22:50

Witam was ponownie,
dzisiaj do głosu doszło kolejne autko, już przez jednego z Was zaproponowane. Mianowicie jest to Civic Type R w wersji Navi i teraz moje pytanie brzmi:

Co wziąć: VW Scirocco 2,0TDI czy Honda Civic Type R Navi?

Pozdrawiam
kashoob
Nowicjusz

05 Mar 2009, 15:43

Obydwa są ładne, ale to twój wybór.Wybierz to co Ci się bardziej podoba.Ja brałbym VW bo to wnętrze jakoś tak bardziej przemawia, bardziej cywilizowane.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

05 Mar 2009, 16:59

Civic Type-R - najlepsze auto w tej klasie. Jest to auto z "duszą" o niesamowitych właściwościach jezdnych, których nie da się znaleźć u konkurencji. Do tego jest to silnik N/A, gdzie oferowana moc jest bez turbosprężarki! Auto traci bardzo mało na wartości z upływem czasu.
Trzeba czuć The Power of Dreams :-)

P.S. Moim skromnym zdaniem jak ktoś nie jeździł nigdy tym autem ten będzie się zastanawiał nad Focusem ST, Megane F1 i innymi europejskimi wynalazkami. Zastanawiać się można jeszcze nad wyborem między Lancerem czy Imprezą, ale nigdy europejczykiem;)
Jak dla kogoś priorytetem w zakupie takiego samochodu jest tylko wnętrze i "szpan" to powinien zostać przy Audi i innych szmelcwagenach :)
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

05 Mar 2009, 17:27

Hmm ja mimo uprzedzenia do VW wybrałbym Scirocco ponieważ mi sie bardziej podoba.Co do Hondy od 2 lat sąsiad tąką jeździ i ta kosmiczna stylistyka bardzo opatrzyła mi sie, ponieważ widze to auto codziennie ;)
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

01 Lis 2010, 13:29

Ja jak poprzednicy radziłbym kupić ci Scirocco
james00796
Początkujący

Miejscowość: Prokowo

01 Lis 2010, 15:27

tradelux "Do tego jest to silnik N/A, gdzie oferowana moc jest bez turbosprężarki! " :?: - to już co kto lubi więc nie pisałbym, że jest to wielka zaleta. Na co dzień jest to o wiele bardziej mecząca konstrukcja niż benzyna turbo z dobrym dołem. Na tor to już inna sprawa...

A jakie niesamowite właściwości jezdne? Niesamowicie prowadziła się poprzednia odmiana Type-R. Teraz z tyłu nie ma już wielowahacza - poszli w oszedności więc już nie wyrożnia się jakoś specjalnie wśród konkurencji hot hatch. Jeździsz honda - chwalisz swoje. Ale ocena musi być jak najbardziej obiektywna.

kashoob przeszedłes z benzyny na diesla?

2.0 TDI fajnie jeździ. Ale jeśli Cie stać to bierz 2.0 TFSI - genialny silnik. Praktycznie brak turbodziury, chetnie wchodzi na obroty. A przy spokojnej jezdzie spali normalne ilosci paliwa. Jeżdząc Passkiem z tym silnikiem potrafiłem sie w 10 l zmieścić w mieście.

No chyba, że od sportowego Coupe wolisz traktorek. Gdyby to była A5 3.0 TDI nie miałbym wątpliwości czy brać diesla. Ale w przypadku Scirocco...
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław