VOLKSWAGEN SHARAN-BRAK KIERUNKOWSKAZÓW NIE DZIALA PILOT

07 Wrz 2008, 20:19

witam,mam problem z sharanem 2001 rok.nagle zginely mi kierunkowskazy i awaryjne,nie dziala takze centralny zamek ktory jest sterowany oryginalnym pilotem,w ogole brak reakcji na pilota,zauwazylem takze brak oświetlenia wnetrza pojazdu oraz nie dziala ogrzewanie tylnej szyby.wszystko uszkodzilo sie nagle na raz.co sie stalo?[/i]
Ostatnio edytowany przez kanapka10, 08 Wrz 2008, 07:36, edytowano w sumie 1 raz
kanapka10
Nowicjusz

• 07 Wrz 2008, 22:19

Po pierwsze popraw swój post - na forum duże litery oznaczają krzyk,a chyba nie krzyczysz na nas,bo nie ma za co?
    Co do twoich problemów - Sprawdz jeszcze raz dokładnie bezpieczniki - najlepiej je albo przełóż w inny obwód,który działa(np. światła lub radio) lub prześwieć żarówką.Jeżeli okażą się dobre,to sprawdz włącznik świateł awaryjnych - przez niego lecą kierunki.Jeżeli będzie ok,to prawdopodobne,że jest albo jakiś luz na którejś z kostek połączeniowych,albo coś nie tak z modułem kierunków i awaryjnych).Co do zamka centralnrgo - z pewnoscią nie ma zasilania na siłowniki lub nawet na moduł.Sprawdz też jeszcze raz dokładnie bezpiecznik.Być może rozłączyła sie kostka od modułu centralnego i dlatego nie działają kierunki i centrlany(kierunki powinny być połączone z centrlanym - jeżeli przy zamykaniu lub otwieraniu zamka migają kierunki).Sprawdz tez masę modułu zamka jak i modułu kierunków.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwsze elektronicznie sterowane zawieszenie
      TEMS – pierwsze elektronicznie sterowane zawieszenie – Toyota Soarer – luty 1983. Obecnie trudno wyobrazić sobie samochód o wysokich osiągach bez elektronicznego systemu sterowania parametrami zawieszenia. ...