Volkswagen touran 2.0 tdi 140 km

09 Lip 2010, 17:19

witam mam problem z klimą,działała bez zarzutu dopóki nie zadymiło się pod maską i od tej pory przestała działać pojechałem do mechanika gdzie podłączył go pod komputer,nic nie wykazało instalacja jest szczelna,stwierdził że puścił zawór bezpieczeństwa załadował ją ponownie i tak jeżdziłem dwa dni ( klima działała) do dzisiaj gdyż ponownie się zadymiło i jestem bez klimy ( koszt 280zł) poszło na marne.Mechanik twierdzi że przyczyną tego jest ZAWÓR ROZPRĘŻNY, będę wdzięczny za podpowiedz tej przyczyny ( okaże się że wymienię zawór a będzie to samo)DZIĘKI Z GÓRY POZDRO.NARKA
buratino33
Nowicjusz

Miejscowość: cewice

10 Lip 2010, 10:24

buratino33 - czy my nie mamy na forum czasami bardziej odpowiedniego działu do zajmowania się klimatyzacjami? Dlaczego nie przeczytałeś regulaminu podczas rejestracji? Czytałeś do czego służy dział "Samochody osobowe?"
Przeniesiono.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Lip 2010, 19:25

zawór rozprężny to pierwsze co się robi a pużniej bezpieczeństwa..wymień i po sprawie,..
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...