Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
JerzyB333 napisał(a):nie wiem jak to wyglada w rzeczywistosci ale touran uchodzi za auto awaryjne, szczegolnie z lat 03-5 i z dieslem 2,0 tdi(03-07)
Lepszym wyborem moze byc altea xl
jaki masz budzet?
illusion napisał(a):JerzyB333 napisał(a):nie wiem jak to wyglada w rzeczywistosci ale touran uchodzi za auto awaryjne, szczegolnie z lat 03-5 i z dieslem 2,0 tdi(03-07)
Lepszym wyborem moze byc altea xl
jaki masz budzet?
Moja siostra ma altee XL z 2007 2.0 tdi 140 km, robi rocznie kolo 70 000 km chwali sobie auto , zadnych awarii.
arti123 napisał(a):Jak chcesz Tourana to tylko z silnikiem 1.9 TDI. Przy zakupie zwróć uwagę czy przy wciskaniu sprzęgła nie dochodzą jakieś dziwne dźwięki z silnika, bo lubią koła dwumasowe padać.
Dla mnie środek nowych Seatów dyskwalifikuje je całkowicie, wygląd jeszcze jako taki. Z tych dwóch to brałbym Tourana.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLKSWAGEN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLKSWAGEN