Volkswagen touran

22 Mar 2010, 16:44

Witam.
Mam pytanko ponieważ zastanawiam się nad zakupem Volkswagena Touran w dieselu i nie wiem jaki typ silnika jest najlepszy i najmniej awaryjny
Maciek
klejnot
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

27 Mar 2010, 10:44

Nie w dieslu tylko z silnikiem diesla - skad ten prymitywny slang?
Zdecydowanie polecam silnik 1.9tdi bardzo solidny i trwaly motor. W okresie 2005-2007 silniki 2.0TDI w wiekszosci byly bardzo zle dopracowane .Od konca 2006 niby zrobiono sporo poprawek ale ja bym sie jednak nie odwazyl .
dark13
Początkujący

Miejscowość: szczecin

27 Mar 2010, 18:03

nie wiem jak to wyglada w rzeczywistosci ale touran uchodzi za auto awaryjne, szczegolnie z lat 03-5 i z dieslem 2,0 tdi(03-07)
Lepszym wyborem moze byc altea xl :cool:
jaki masz budzet?
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

28 Mar 2010, 15:29

JerzyB333 napisał(a):nie wiem jak to wyglada w rzeczywistosci ale touran uchodzi za auto awaryjne, szczegolnie z lat 03-5 i z dieslem 2,0 tdi(03-07)
jaki masz budzet?

Moja siostra ma altee XL z 2007 2.0 tdi 140 km, robi rocznie kolo 70 000 km chwali sobie auto , zadnych awarii.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

28 Mar 2010, 15:50

illusion napisał(a):
JerzyB333 napisał(a):nie wiem jak to wyglada w rzeczywistosci ale touran uchodzi za auto awaryjne, szczegolnie z lat 03-5 i z dieslem 2,0 tdi(03-07)
jaki masz budzet?

Moja siostra ma altee XL z 2007 2.0 tdi 140 km, robi rocznie kolo 70 000 km chwali sobie auto , zadnych awarii.

ja tez bo mam dwie altee xl 2,0 tdi i 1,9 tdi :wink: Potwierdzam
JerzyB333
Stały forumowicz

28 Mar 2010, 19:27

Jak chcesz Tourana to tylko z silnikiem 1.9 TDI. Przy zakupie zwróć uwagę czy przy wciskaniu sprzęgła nie dochodzą jakieś dziwne dźwięki z silnika, bo lubią koła dwumasowe padać.

Dla mnie środek nowych Seatów dyskwalifikuje je całkowicie, wygląd jeszcze jako taki. Z tych dwóch to brałbym Tourana.
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Uważaj co kupujesz - handel dokumentami do wraków aut.
    Przykre i zaskakujące jest to, że nawet niemiecki sprzedawca wie na czym zależy złodziejom którzy kupują taki wrak. Na pierwszym miejscu zdjęcie dokumentów do auta ..... bo tylko one przedstawiają jakąś wartość.

29 Mar 2010, 09:21

arti123 napisał(a):Jak chcesz Tourana to tylko z silnikiem 1.9 TDI. Przy zakupie zwróć uwagę czy przy wciskaniu sprzęgła nie dochodzą jakieś dziwne dźwięki z silnika, bo lubią koła dwumasowe padać.

Dla mnie środek nowych Seatów dyskwalifikuje je całkowicie, wygląd jeszcze jako taki. Z tych dwóch to brałbym Tourana.

no ja np. mam wer. stylance z duza navi i aut klima wiec ladnie sie prezentuje, srednie plastiki tylko ale nie skrzypia wiec mozna przebolec. seat przynajmniej tanszy :razz:
JerzyB333
Stały forumowicz