Volsvagen CC / Jaguar XF

23 Gru 2018, 18:19

1.8 TSI to taka sama "jakość" jak 1.6 THP
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Gru 2018, 18:39

W takim razie jakiego silnika szukać w CC? Odnośnie ceny większość osób twierdzi ,że muszę liczyć na przynajmniej 50-60 tysięcy. W każdym razie mam póki co duży mętlik w głowie,ale mam nadzieje ,że się rozwiąże w najbliższym czasie.
Patrząc na sytuacje innych osób które jeżdżą autami za 3 tysiące i są szczęśliwi i zadowoleni z jazdy, ja szukam auta za te 30 tys i powoli powątpiewam,że cokolwiek przyzwoitego idzie kupić.
andrej18
Nowicjusz

23 Gru 2018, 18:49

andrej18 napisał(a):W takim razie jakiego silnika szukać w CC?

Jak już musisz to diesla.

andrej18 napisał(a):Patrząc na sytuacje innych osób które jeżdżą autami za 3 tysiące i są szczęśliwi i zadowoleni z jazdy, ja szukam auta za te 30 tys i powoli powątpiewam,że cokolwiek przyzwoitego idzie kupić.

Mając 3k na auto kupujesz to co jest w dobrym stanie.
Ty, mając 30k na auto szukasz aut za 40-50k i jeśli nie zmienisz myślenia to skończysz z jakimś trupem i zadowolony z jazdy nie będziesz.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Gru 2018, 18:53

Wszystko rozbija się o to, że "przebieg" i "rocznik", przez co przebieramy w trupach (zarówno mówiąc o stanie danego egzemplarza jak i o autach, które takie były od momentu wyjazdu z salonu)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Gru 2018, 19:04

Invi napisał(a):Mając 3k na auto kupujesz to co jest w dobrym stanie.
Ty, mając 30k na auto szukasz aut za 40-50k i jeśli nie zmienisz myślenia to skończysz z jakimś trupem i zadowolony z jazdy nie będziesz.

Analizuję każdą odpowiedź,ale na moje nawet jakbym dostał w salonie, sprawdzone,zadbane auto z najlepszą opcją silnikową, po serwisie,przeglądzie itd. to i tak będzie ,,trupem'' tylko dlatego ,że jest tańsze o 10 tysięcy od innych ofert?
andrej18
Nowicjusz

23 Gru 2018, 19:17

A tak w ogóle to po kiego Ci segment D do miasta :?:
Nie lepiej pomyśleć o jakimś kompakcie :?:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Czy to koniec Diesel’a? Emisja spalin ma ciąg dalszy
    W ostatnich latach przemysł motoryzacyjny znalazł się w centrum jednej z największych afer związanych z emisją spalin. Skandal, który stał się powszechnie znany jako "dieselgate", odsłonił kompleksowy proceder fałszowania ...

23 Gru 2018, 19:24

yeti65 napisał(a):A tak w ogóle to po kiego Ci segment D do miasta
Nie lepiej pomyśleć o jakimś kompakcie

Nie podobają mi się kompaktowe auta takim już jeździłem i chcę jeździć dobrym sedanem o przyzwoitym wyglądzie. Zawsze mi się takie podobały.
andrej18
Nowicjusz

23 Gru 2018, 19:43

Andrej18, jak już tak bardzo Cię ciągnie do tego Passata CC to może poszukaj 2,0 TDI 140..to miasta bezsensu ale chyba lepsze to niż 1,8 TSI
jest szansa że ktoś np sprzęgło z dwumasem już robił bo po 10 latach pewnie już to wymagało wymiany, a reszta to jak trafisz.

tu masz np taki:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

23 Gru 2018, 19:51

Pionek napisał(a):Andrej18, jak już tak bardzo Cię ciągnie do tego Passata CC to może poszukaj 2,0 TDI 140..to miasta bezsensu ale chyba lepsze to niż 1,8 TSI

Dzięki za odpowiedź odnośnie silnika każdy piszę co innego więc trochę mi się już mylą te lepsze z gorszymi. Zastanawiam się czy konsultować się z salonem Volsvagena w Bydgoszczy w celu sprowadzenia jak najlepszej opcji w jak najlepszej cenie o ile jest to możliwe. Odnośnie Diesla jedni mówią ,że potrafi się psuć przy małych przebiegach zaś druga strona mówi ,że auto od stania się nie psuje.
andrej18
Nowicjusz

23 Gru 2018, 19:59

andrej18 napisał(a):chcę jeździć dobrym sedanem o przyzwoitym wyglądzie.

Przecież sedany są też w kompaktach.
Astra, Focus, czy nawet Lancer to oprócz hatchbacków, również fajne kompaktowe sedany.
Auto od stania się nie psuje, ale diesel od jazdy na krótkich odcinkach(na zimno) już tak.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV

23 Gru 2018, 20:14

yeti65 napisał(a):Astra, Focus, czy nawet Lancer to oprócz hatchbacków, również fajne kompaktowe sedany.

Silniki zbyt słabe, gorsze wyposażenie i odstający wygląd od flagowców. Topowe silniki wychodzą dużo za mój budżet ze względu na to ,że będzie to auto nowsze.
andrej18
Nowicjusz

23 Gru 2018, 20:18

Rzygam już tym tematem.
Szukasz auta, żeby pokazać "pieniądze", których nie masz.
No ale to w końcu Polska
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Gru 2018, 20:27

Invi napisał(a):Rzygam już tym tematem.
Szukasz auta, żeby pokazać "pieniądze", których nie masz.

Konto założyłem po to ,żeby dowiedzieć się jak najwięcej na temat auta a nie twoich odczuć. Na prawdę zbędny post z twojej strony. Chce wyjść jak najlepiej po tej dyskusji i nie robię nic dla szpanu. Nie chcę też jeździć jakimś fordem 12 letnim za 30 tysięcy bo uczciwie odkładałem na to auto.Analizuje wszystko co tutaj piszecie i jak będzie trzeba to zrezygnuje i wybiorę coś innego.
andrej18
Nowicjusz

23 Gru 2018, 20:40

Jesteś po prostu napalony na coś co zobaczyłeś raz lub dwa albo obiło Ci się gdzieś o uszy że CC jest taki "prestiżowy" że laski moczą siedzenie jak siedzą w środku.
Bryłę ma ładną, ale poza tym to zwykły pastuch z kiepskim dieslem i jeszcze gorszą benzyną. W Twoim budżecie to będzie ulep, przywieziony z niemiec od turasa ze skręconym przebiegiem i podzespołami na wykończeniu czekając na jelenia który to kupi.
Każdy Ci mówi że masz trochę ponad połowę tego ile kosztuje sensowny egzemplarz a Ty uparcie pchniesz w swoje, że za połowę rynkowej ceny kupisz "prestiżową perełkę".
Kup to co uważasz za słuszne, potem wróć po roku i porównamy ile wydałeś w tego promocyjnego rodzyna w stosunku do ceny początkowej :mrgreen:
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

23 Gru 2018, 20:45

Vogue Jaki modele konkurencyjne w moim budżecie byś polecił?
andrej18
Nowicjusz