Volsvagen CC / Jaguar XF

22 Gru 2018, 13:41

Witam,
Jestem nowym członkiem tego forum, pisząc tutaj post mam nadzieję ,że rozwiąże problem w sprawie kupna nowego samochodu.
Zastanawiam się nad kupnem auta do 30 tysięcy i chciałbym się w tym budżecie zamknąć.
Chcę kupić auto w sedanie i zastanawiam się nad dwoma autami z tytułu.
Prosiłbym o odpowiedź z państwa strony które auto wybrać,które jest lepsze,tańsze w utrzymaniu,jaki silnik wybrać itd.
Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio edytowany przez Kao, 22 Gru 2018, 19:26, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Temat przeniosłem do odpowiedniego działu, na przyszłość prosze zwracać na to większą ustawę gdzie założyć temat.
andrej18
Nowicjusz

22 Gru 2018, 21:19

mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

22 Gru 2018, 22:03

Auto służyć ma w większości do jazdy miejskiej,mieszkam w małym miasteczku blisko bydgoszczy w województwie kujawsko-pomorskim,budżet tak jak pisałem w 1 poście 30 tysięcy +-, kolor najlepiej czarny,ale rozważam beżowy,brąz itp. Jeździć tym samochodem zamierzam rocznie maksymalnie 10-15tysięcy km.
andrej18
Nowicjusz

22 Gru 2018, 23:45

Ale masz za niski budżet aby kupić te auta
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Gru 2018, 23:54

Jakiegoś tam Passata CC w dieslu 2,0 byś znalazł, tylko o ile 15 tys rocznie ujdzie o tyle 10 tys i miasto to raczej bezsens na diesla, wykończysz go.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A innym wypadku są benzyniaki w tej kasie 1,8 tsi 160 ale tutaj to w ogóle porażka, zapewne ceny niskie bo jednostki średnie.

Jak bardzo chcesz tego VW Passata CC to skup się na początku produkcji tylko i tak możesz łatwo się wtopić w trupa bo to raczej podstawowy budżet żeby o czymkolwiek myśleć.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

23 Gru 2018, 10:08

Tym bardziej ze on w 30 chce sie zamknąć więc za auto trzeba by bylo zapłacić ok 25
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ospały i senny za kierownicą
    Nie bądź ospały i senny za kierownicą ponieważ takie zachowania sprawiają, że reakcje kierowcy są dużo wolniejsze, jego percepcja słabsza, a do tego ryzyko wypadku dużo wyższe. Jesienią i zimą, kiedy dni są krótsze ...

23 Gru 2018, 10:37

Jak to często bywa, budżet slaby, wymagania wysokie - nie ma szans na te auta w dobrym stanie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

23 Gru 2018, 10:52

Dziękuje za odpowiedzi z państwa strony.
Patrząc na otomoto do 32/3 tysięcy jest z 15 aut.
Widziałem na aukcjach auta full wypas za 25tysięcy. Na co zwrócić uwagę podczas kupna? Z jaką skrzynią biegów auto kupić? Czy odpuścić sobie jaguara xf? Czasem widzę dobre wyposażenie w cenie poniżej 30 tysięcy.
Czy uważacie ,że jest to pułapka?
Pozdrawiam
andrej18
Nowicjusz

23 Gru 2018, 12:25

Świeżo sprowadzone, powypadkowe śmietniki zespawane z trzech innych z cofniętymi licznikami.

Aż sobie przejrzałem oeliksa bo mnie zaciekawiłeś tymi cenami xf a zawsze chciałem go kupić
Do 30k jest kilkanaście sztuk z czego w całości 4
A z tych 4 jeden anglik, jeden za 29999 do opłat (czyli sama akcyza +18,6%), jeden od osoby prywatnej, który z zewnątrz wygląda na taki, który sporo przeszedł i jedna świeżo sprowadzona perełka (która na zdjęciach nie wygląda bardzo źle i to chyba jedyny xf do 30k który można byłoby obejrzeć)
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Gru 2018, 12:28

15?
Ja widzę 4 CC (zaznaczyłem do 33tys. bezwypadkowy, nieuszkodzony). Jeden to cesja leasingu.
https://www.otomoto.pl/osobowe/volkswag ... ountry%5D=
Wszystkie z lipnym TSI biorącym olej. Do 30 NIE MA żadnego.

W przypadku Jaguara jest 3 sztuki, wszystkie z dieslami:
https://www.otomoto.pl/osobowe/jaguar/x ... ountry%5D=
Jeden prosto z lawety z padniętym silnikiem. ŻADEN z pozostałych nie ma doliczonej akcyzy ponad 18%, więc każdy powyżej 30k.

Nie napalaj się, bo masz za mały budżet na zakup tych modeli jak chcesz się zamknąć w 30tys. "Widzieć na aukcjach" to sobie możesz, a widzieć na żywo to się możesz przestraszyć.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

23 Gru 2018, 12:46

W takim razie czekać na okazję kupna taniej takiego auta czy zmienić założenia i kupić peugota 508 czy jakies inne auto? Zależy mi na solidnym aucie,a z tego co słyszałem to właśnie volsvagen jest takim autem. Czekam na dalsze propozycję i sugestie.
Dzida Zaznaczyłeś CC w opisie. Zaznaczając Passat CC jest ich więcej.
andrej18
Nowicjusz

23 Gru 2018, 12:53

Nikt nie chce Ci źle doradzić, na prosty chłopski rozum, zobacz cenę dobrych egzemplarzy Paska CC, polski salon, serwis aso, ceny ponad 45tyś.
Teraz sobie pomyśl dlaczego ktoś sprzedaje "zadbane" auto w promocyjnej cenie (25-30tyś). Nic dobrego z tego nie wyniknie, zwłaszcza że większość to stare wypierdziane diesle, lub benzynowe TSI które nie słyną z trwałości.
Tym bardziej Jaguar XF - w tym budżecie pchasz się w kłopoty, stary diesel, w dodatku V6, więc licz dwie głowice, automat. Ja bym zaczął szukać tego auta mając budżet 45+
Licz siły na zamiary i posłuchaj dobrej rady, nie ta kasa na te samochody.
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

23 Gru 2018, 12:54

andrej18 napisał(a):Zależy mi na solidnym aucie,a z tego co słyszałem to właśnie volsvagen jest takim autem.

Jakiś golf iv może i "solidny" jest. O świeższych produktach nie można tego powiedzieć

andrej18 napisał(a):Czekam na dalsze propozycję i sugestie.

Podaj jakieś wymagania to coś pomyślimy

andrej18 napisał(a):i kupić peugota 508

Musiałbyś zmienić budżet bo nie kupisz dobrej 508 za 30k
Invi
Forumowicz VIP

23 Gru 2018, 13:09

Mój budżet na samo auto to 30 tysięcy mogę trochę wyjść poza ten budżet ale nieznacznie. Na pewno musi być to sedan, rocznik powyżej 2010 roku najbardziej mnie interesuje jeśli ma to być inne auto niż te w tytule. Przebieg tak do 150tysięcy,powyżej 130km w benzynie. Liczę również ,że w tej cenie dostane atrakcyjny wygląd auta. Chcę auto jak najmniej awaryjne i jak najtańsze w utrzymaniu. Tak jak pisałem wcześniej chcę auto do miasta i nie będę nim robił dużych przebiegów. Nie będę ukrywał ,że zawsze podobały mi się auta Niemieckie.
andrej18
Nowicjusz

23 Gru 2018, 13:14

Hmmm....zejdź na ziemię, tyle przychodzi mi do głowy
Jakbyś chciał spełnić te wymagania i kupić auto wielkości cc/xf to budżet masz o połowę za mały
za 30k to sobie możesz astrę j 1.4t kupić a i tak będzie ciężko o coś ładnego, że o przebiegu nie wspomnę
Invi
Forumowicz VIP