Volvo 460 - większe spalanie

17 Maj 2010, 21:41

Witam . Od około trzech tygodni zauwazyłem ze moj samochod ( volvo 460 -2.0 ) zaczal wiecej spalac. Wczesniej na 100 km miescil sie w 8 litrach teraz niemal wychodzi 10. , robie nim okolo 1000 km tygodniowo, przewaznie ta sama trasa, niegdys na zbiorniku robilem 700 kilometrow teraz jakies 550. Moze mi ktos poradzic w czym tkwi problem ?
Ostatnio edytowany przez zezekkk, 18 Maj 2010, 18:08, edytowano w sumie 1 raz
zezekkk
Nowicjusz

Miejscowość: krakow

18 Maj 2010, 23:00

Jeśli silnik dobrze pracuje, nie szarpie, ma dobre przyśpieszenie to w pierwszej kolejności do sprawdzenia sonda Lambda, bądź sondy jeśli jest ich więcej.
Kenji
Początkujący

Miejscowość: Łódzkie

20 Maj 2010, 19:04

Silnik nie szarpie, pracuje normalnie lecz lecz na przyspieszeniu da sie zauwazyc ze stracil jakies 15 % .
zezekkk
Nowicjusz

Miejscowość: krakow

24 Maj 2010, 20:45

Samochód masz starszy niż 4-letni więc jedziesz do ASO, korzystasz z oferty 4+ i diagnozujesz problem, na dłuższa metę na pewno zaoszczędzisz.
Przedstawiciel Volvo na Forum
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo
coronil
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybryda? Czy to się opłaca?
    Jeżeli pokonujemy co roku dziesiątki tysięcy kilometrów i szukamy oszczędnego samochodu, wybór często pada na zakup auta z Dieslem lub instalacją LPG. Od lat na rynku jest alternatywa, która okazuje się ...
    BMW 328 Hommage 2011
    BMW 328 Hommage, zaprezentowane z okazji siedemdziesiątych piątych urodzin legendarnego samochodu wyścigowego BMW 328, jest nowoczesną interpretacją charakteru i stylu protoplasty. Koncept to przykład na to, jak dziś mogłoby ...