Volvo C70 vs Mercedes CLK

07 Paź 2014, 11:46

Witam forumowiczów i od razu uprzedzam iż to mój pierwszy wpis na tej stronie.
Otóż borykam się z dość przyjemnym problemem, mianowicie wyborem między dwoma pięknymi autami - C70 drugiej generacji lub CLK Coupe W209.
Pytanie do Was drodzy forumowicze, co byście wybrali ?? Dodam kilka dodatkowych informacji dot. rzeczonych aut. Interesują mnie one w silnikach diesla (C70 - 2.0 150 KM, CLK 270CDI). Priorytetem w aucie jest dla mnie komfort i przede wszystkim wygląd - absolutnie nie osiągi (między innymi dlatego diesle). Ma być to auto do użytku codziennego. Samochód garażuje. W trasy jeżdżę raz-dwa razy do roku. Nie mam dzieci, więc bez fotelików. Czasem podwiozę swoją niewiastę, ale przeważnie jeżdżę sam.
Proszę o wypowiedzenie się na temat, na pewno będzie to dla mnie pomoc w podjęciu decyzji.
Pozdrawiam 8)
tostry
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 11 2008
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Corsa
Silnik: 1.2 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

07 Paź 2014, 19:25

Poszukaj lepiej D5 2.4 litra, dwulitrówka sporo odstaje od D5. Nie chodzi mi tu o osiągi ale o kulturę pracy, wytrzymałość, awaryjność. D5 jest najlepszym silnikiem jakie skonstruowało Volvo.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

07 Paź 2014, 20:16

Jak zrozumiałem jeździsz raczej mało więc czemu diesel :?: nie będzie tak tani jak Ci się wydaje :naughty: bezwzględna taniość diesla to głupi stereotyp, z którym należy walczyć :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

08 Paź 2014, 10:15

Hmmm... Może rzeczywiście opcja benzyny nie jest taka zła... 15-20 tys rocznie to nie dużo... Dzięki za pomysł, na pewno się nad tym zastanowię.
tostry
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 11 2008
Auto: Opel Corsa
Silnik: 1.2 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

08 Paź 2014, 21:03

Ja robię 20-25kkm rocznie i dla mnie diesel jest odpowiedni, każdy sam musi się zdecydować co dla niego dobre :)
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi i-MiEV dla Uniwersytetu Południowej Kalifornii
    Firma Mitsubishi Motors North America (MMNA) współpracuje z Uniwersytetem Południowej Kalifornii (USC) oraz należącą do tej szacownej uczelni Viterbi School of Engineering, tworząc w kampusie projekt "żywego laboratorium" ...