Volvo do 20,000zł

27 Lut 2010, 19:37

Witam!

Nie jestem specem wśród samochodów, dlatego też pomyślałem aby zgłosić się z prośbą o pomoc to was.

Otóż jak wspomniałem w temacie chodzi mi o Volvo, tak do 20 000zł. Najbardziej byłbym zainteresowany modelem S40. Ale jeżeli ktoś mógłby mi coś innego i dobrego zaproponować to jestem otwarty na sugestie.
Chodzi mi o to, czy w takiej cenie mam szanse w ogóle kupić dobre Volvo z którym nie będę musiał często jeździć do mechanika. Jaki silnik byłby najlepszy? Najmniej wadliwy? Jaka ilość km była by odpowiednia do danego silnika?

Obecnie jeżdżę Seatem Ibizą, IV. Silnik 1,2. Chciałbym coś lepszego, mocniejszego, najmniej wadliwego.

Proszę o pomoc.
Doughboy
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

28 Lut 2010, 10:30

kolego volvo s40 to dobry wybór mój ojciec takiego ma i nie narzeka kupił go za 17tys. z klima skóra abs pełna elektryka silniczek 1,6 105 KM i Ci powiem ze samochodzik sobie dobrze radzi. a co do przejechanych kilometrów to bardzo nie bierz pod uwage bo jak kupisz co bedzie miał mało przejechane to nie wiadomo czy licznik nie przekrecony. ja kupiłem swego czsu samochód co miał 315tys przejechane i słuzył mi jeszcze przez 5 lat i nie narzekałem na niego tylko musisz wyszystko robic na czs to i auto ci sie odwdzieczy tym samym tzn. wymieniac płyny olej filtry klocki nie czekac do ostatniej chwile. jak masz tylko taka mozliwosc to kupuj to volvo POZDRAWIAM
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

28 Lut 2010, 16:33

Czy mógłby mi ktoś podać opinię na temat tego autka?
[link do oferty na Allegro wygasł]

Słyszałem od zaznajomionego mechanika że Volvo najlepiej kupić z silnikiem 2.0 w wersji Diesel. Mógłby ktos wyrazić swoje zdanie na ten temat?
Doughboy
Nowicjusz

01 Mar 2010, 10:02

ja bym nie słuchał nikogo z wyborem silnika tylko kupił taki jaki tobie pasuje nikt nie powiedział ze np.1,8 jest zły. mój ojciec posiada od 5 lat takie volvo z silnikiem 1,6 i jeszcze nic w silniku nie grzebał wymieniał tylko w tym samochodzie amortyzatory łozysko z tyłu i przegłub z tego co pamietam przez te 5 lat
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

01 Mar 2010, 21:19

dobry wybor, jedno z lepszych aut w tej cenie
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

03 Mar 2010, 23:37

Jest szansa ze pozwolił bym sobie na Volvo z wyższej półki. Mógłby mi ktoś wydać opinie na temat tego samochodu? Konkretnie tego, co sądzicie o silniku itd. Proszę o podzielenie się swoim zdaniem :)

[link do AutoScout24 wygasł]
Doughboy
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz
    Kierowcy często nadużywają sprzęgła, na przykład dotaczając się kilkadziesiąt, a czasami nawet kilkaset metrów do świateł. Jest to nieekonomiczne i niebezpieczne. "Jazda na biegu jałowym i wciśniętym sprzęgle powoduje ...

04 Mar 2010, 19:16

Witam pozwolę sobie wtrącić sie w ten wątek bo tez jestem zainteresowany zakupem Volvo. myślę wprawdzie o V50 ale kto wie może pod wpływem mądrych rad zdecyduje sie na inny model. Ja zamierzam przeznaczyć ok 50 000 PLN, więc jeśli można i ja poprosiłbym o jakies opinie w tym temacie.
Bziq
Bziq
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl