Volvo S 40 sprzęgło

27 Sie 2010, 19:47

Witam serdecznie forumowiczów i proszę o jak najszybszą pomoc.
Problem dotyczy sprzęgła. Wczoraj wieczorem wszystko działało w stu procentach. Dzisiaj od rana miałem już problemy z tym że sprzęgło działa nie tak jak powinno. W tej chwili nie mogę wbić biegu, po prostu sprzęgło z dnia na dzień przestało funkcjonować. Co może być powodem tej usterki i co dokładnie się stało.
Aradiiel
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

28 Sie 2010, 00:09

Aradiiel napisał(a):Witam serdecznie forumowiczów i proszę o jak najszybszą pomoc.
Problem dotyczy sprzęgła. Wczoraj wieczorem wszystko działało w stu procentach. Dzisiaj od rana miałem już problemy z tym że sprzęgło działa nie tak jak powinno. W tej chwili nie mogę wbić biegu, po prostu sprzęgło z dnia na dzień przestało funkcjonować. Co może być powodem tej usterki i co dokładnie się stało.

witam dzisiaj mialem podobna historię tylko ze mi sprzęglo od razu przestalo dzialac i okazalo sie ze poszledl wysprzęglik a dokładnie simering w nim koszta to okolo 20zl
sebek261
Nowicjusz

Miejscowość: polska

29 Sie 2010, 12:34

Jeżeli można to zrobić domowym sposobem to super a jeżeli nie to warto odwiedzić serwis Volvo klienci chwalą sobie ich usługi :)

[ Dodano: 21 Wrzesień 2010, 19:24 ]
Miał bym prośbę piszcie jak uda wam się rozwiązać jakiś problem lub jeżeli naprawa przyniesie oczekiwany efekt może ktoś będzie miał podobny problem i będzie dzięki WAM wiedział gdzie ma szukać :) zaoszczędzicie komuś czasu a kiedyś ktoś zaoszczędzi go wam :)
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warsaw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Płyn hamulcowy - nasze bezpieczeństwo na drodze
    Stan płynu hamulcowego nie jest badany w czasie obowiązkowych przeglądów przez Stacje Kontroli Pojazdów, ale doświadczenia mechaników jasno pokazują, że po polskich drogach porusza się wiele aut, w których ...
    Widzisz wypadek? Nie bądź gapiem!
    Kiedy na trasie, którą przejeżdżamy, wydarzy się wypadek, wielu kierowców zwalnia, by przyjrzeć się miejscu zdarzenia, a nawet je sfotografować czy sfilmować. Może to utrudnić pracę osobom udzielającym pomocy, ...