Volvo S40 czy Mitsubishi Carisma? Lub inny :)

10 Kwi 2014, 16:42

emek napisał(a):Kusi ten Galant, kusi. Ale mam pewne obawy co do tego samochodu. Jest dość rzadko spotykany w Polsce. Nie będzie problemu z odsprzedażą za 3 lata? Jak z częściami, są łatwo dostępne?
Nie chcę też pakować gazu w samochód. I tak myślę, czy do jazdy po mieście i dystansach 70 km trzy razy w tygodniu nie szukać czegoś jeszcze bardziej oszczędnego w paliwie..

Używam mitsu (zabawowo) i mogę mieć "ale" co do ASO bo ceny walą z kosmosu ale zamienniki nie ma bidy... Też mogą być problemy z jakimiś poszczególnymi detalami szczególnie jak blacharsko coś wywiniesz...jednakże załatwi to internet ...
Co do spalania nie ma bólu. DDDDEERRowskie benzyniaki raczej będą bardziej łase na paliwko.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

12 Kwi 2014, 17:09

A co myślicie o tym?
[link do oferty na Allegro wygasł]
Z galanta chyba muszę zrezygnować. Boje się tego, że ciężko będzie mi go sprzedać za te trzy lata:(
emek
Nowicjusz

Auto: nie mam

12 Kwi 2014, 20:43

Z Cerato też będziesz miał problem. Ludzie nie chcą bo to Kia :/ Ale auto w sobie bardzo dobre. A tak poza tym unikaj aut z Gubina :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Kwi 2014, 16:09

Niczego ciekawego z sedanów z akceptowalnym zużyciem paliwa nie mogę znaleźć.. Taka Honda Accord pali podobno ok 9litrów. Trochę dużo. Dlatego zastanawiam się nad czymś mniejszym. Może Honda Civic VII? Mazda 3? Seat Ibiza III? Mazda 3 też ma problemy z blachą, tak jak w przypadku 6?
emek
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Lexus LS - limuzyna dla Prezesa
    Limuzyny pełnią nie tylko funkcję reprezentatywną. Z jednej strony są to samochody naszpikowane najnowszą technologią i rozwiązaniami inżynieryjnymi, z drugiej – najlepsze modele oferują coś więcej, niż tylko technikę. ...