Volvo s40 czy Volkswagen Passat?

13 Paź 2008, 18:45

Witam!
Mam kłopot z wybraniem samochodu. Podoba mi się Volvo s40 oraz Wolkswagen Passat (od 2005r.). Oba samochody z silnikami 2.0 diesla. Mogę przeznaczyć na nie około 50tys. Który lepiej wybrać?

Proszę o radę.

Pozdrawiam :D
bartezkrk
Nowicjusz

13 Paź 2008, 19:21

Zdecydowanie volvo. Auto jest znakomicie wykonane, mało awaryjne, a w dodatku bardziej oryginalne niż oklepany i często kradziony passat
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

14 Paź 2008, 11:13

Ja bym się poważnie zastanowił. Chodzi w końcu o Paska B6, który brzydkim autem nie jest. Do tego zwróć uwagę na ilość miejsca w jednym i drugim. Autem odpowiadającym w klasie Passatowi jest raczej Volvo S60, a nie mniejsza S40.
Choć mnie osobiście S40 wizualnie bardzo odpowiada.

Nie ma się co też zastanawiać nad awaryjnością. Obydwa auta są solidne, a felery zdarzają się wszędzie.

Moim zdaniem to wybór tylko i wyłącznie gustu.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obowiązkowy przegląd pojazdu, a koronawirus?
    Co zrobić w sytuacji jak niebawem kończy nam się przegląd naszego samochodu? W normalnych warunkach umawiamy się na niego kilka dni wcześniej lub po prostu jedziemy wykonać ścieżkę diagnostyczną. Nie inaczej jest obecnie ...
    Samochodem w góry na narty
    W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...