Volvo s40 link

27 Mar 2014, 14:38

Witam.

Ogolnie mam 100km do obejrzenia tego autka i mam pytanie czy warto? :roll:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdrawiam
lolo888
Nowicjusz

Auto: Audi

27 Mar 2014, 18:20

Proszę o ocenę
lolo888
Nowicjusz

27 Mar 2014, 19:14

Wygląda dobrze i cena atrakcyjna. Co do pakietu R-design to jest niepełny, pewnie użytkownik sam dokładał elementy zresztą tylna klapa bądź wymieniana na polifta lub tylko ktoś bawił się napisami. Sterowanie telefonem z kierownicy też jest dołożone. Tyle z tego co po zdjęciach widać. Trochę widać auto przeszło bo widoczne zużycia wnętrza, coś jest dołożone domowym sposobem na lewo od wodospadu na środku deski, ochydnie to wygląda. Najważniejsze jest by był mechanicznie ok, resztę można ogarnąć.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

28 Mar 2014, 12:37

A ten wydech że tak wisi? Na zderzaku coś naklejone pewnie coś zakryte. No właśnie z tą klapą powinno być tam S 40 a nie samo 40.

Na co tam zwrócić w tym samochodzie szczególną uwagę? Wiadomo że zdjęcia sie robi tak żeby wszystkich wad nie było widać, a później gdy się przyjedzie okazuje sie klapą :x

Czy możliwe jest to że to auto było firmowe? bo mam takie dziwne wrażenie
lolo888
Nowicjusz

28 Mar 2014, 12:52

na 3cim zdjeciu cos ten reflektor dziwnie mi pasuje na styku do zderzaka, ale moze sie czepiam,
auto widac ze zmeczone, brudne moze po to aby poukrywac niedoskonalosci lakieru co jest naturalna cecha aut z wloch-> tam sie o nie nie dba. plus jest taki ze we wloszech nie widzialo raczej soli i sniegu w zwizaku z czym niepowinno byc korozji. czy moze byc firmowe? mozliwe ze ktos kupil na firme ale, watpie aby to bylo auto flotowe, za duzy silnik i spalanie:) wydaje mi sie ze troche zmeczone zabardzo jak na taki przebieg ale zdrugiej strony takimi silnikami tez sie nie robi niewiadomo ile wiec mzoe i prawdziwy
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006

28 Mar 2014, 12:59

Tak coś tam widać właśnie pod tym reflektorem taka szparka. Mysle tak. Pojechać jak sie spodoba będzie zadbany to stacja diagnostyczna i powinienem sie dowiedziec już tam ? Zdjęcia wszystkiego nie pokażą ile to perełek było na zdjęciach a okazały się złomem :)
lolo888
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Celica Supra
    Toyota Celica Supra została wyprodukowana w 1983 roku. Wielu uznaje, że jest to jeden z najlepszych modeli sportowego auta, który wyszedł spod szyldu Toyoty. Samochód ten zdobył wiele nagród i wyróżnień ...
    SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach Euro NCAP
    Nowa SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. "Bezpieczeństwo jest dla marki ŠKODA priorytetem. Odzwierciedleniem tego jest nasz najnowszy model. Naszym celem było stworzenie samochodu, ...

28 Mar 2014, 18:00

Wydech tak wisieć nie powinien, nie wiem jak w benzynie ale diesel 2.4 ma 2 końcówki po jednej z prawej i lewej. Co do szpar to Volvo nigdy nie miało idealnie spasowanych elementów. Na co zwrócić uwagę? Przede wszystkim na mechanikę, zawieszenie - szczególnie z tyłu, wycieki między silnikiem a skrzynią. Najlepiej podjedź do jakiegoś dobrego serwisu na przegląd.
Jak dla mnie auto mocno wyeksploatowane, sam dobijam już pod 200kkm ale to przepaść między autami.
Poszukaj kogoś z okolic na volvoforum.pl być może ktoś z pasjonatów zna to auto lub będzie mógł pomóc Ci w ocenie na żywo
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

28 Mar 2014, 21:41

Ja bym odpuścił,auto po zdjęciach nie wygląda zachęcająco do tego pochodzi z Włoch (wyżej pisano że tam sie nie dba o auta),bity przód na 99% i ta liczba wyświetleń..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Mar 2014, 21:57

Mi też to Volvo nie leży.. :? Auta z Woch mają ten plus że nie powinny być skorodowane. Tam nie sypią solą
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Mar 2014, 22:16

Dzieki wielkie za pomoc wszystkim jednak po glebszym przemysleniu i waszym opiniom sobie odpuszcze. Mam opcję na sprowadzenie auta z Holandii przez znajomego także poczekam :) Ogólnie szukam volvo s40 2.4 170km lub bmw e46 325 lub 328. Z tego co oglądałem do tej pory to ręce opadają... Fotki idealne a jak się przyjedzie oglądnać to 5 minut i papa...

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki :wink:
lolo888
Nowicjusz

28 Mar 2014, 23:03

a może V50?
Kolega z volvoforum ma ciekawy egzemlparz na sprzedaż http://volvoforum.pl/viewtopic.php?f=19 ... ead#unread
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

29 Mar 2014, 17:14

Kombiak nie wchodzi w gre. Tylko sedan lub hatchback :)
Pozdrawiam
lolo888
Nowicjusz

27 Kwi 2014, 12:38

Witam, mam pytanie czy warto zainwestować w volvo v40 1.9d z 2004roku ? Kiwedyś byłem w posiadaniu v40 tylko 1.8 benzyna 97r.i całkiem to autko sie spisywało na 240.000 km
natomiast niewiem jak jest z dizlami tego modelu? Prosze o jakieś wskazówki na ten temat pozdrawiam
piotrek
piterek1
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 09 2003
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: ford focus
Silnik: 1,8tddi 75km
Rok produkcji: 1999

27 Kwi 2014, 12:40

Diesle są mało udane w skrócie mówiąc.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

17 Maj 2014, 16:53

To już lepiej poszukaj V50 2.0D 2004r.
Udane silniki, choć z początkowych lat produkcji miały swoje bolączki jednak z biegiem czasu zostały usunięte
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz