Witam , zamierzam kupić samochód do kwoty 12000 zł. Wybrałem 3 modele którę zwróciły moją najwiekszą uwagę , ale rozważę również wasze propozycje które spełniają ów wymagania. Proszę o małą dyskusję w sprawie tych 3 modeli co wymieniłem.
Samochód powinien być ( od priorytetów):
1. Zadbany , w dobrym stanie ,niezawodny, nie potrzebujący wkładu finansowego..!
2. ekonomiczny - gaz lub diesel. Miałem Peugeota 406 1.8 16v i piep...ny za 100km zabierał sobie 50 zł
3. Nie stwarzający probłemów, nie psujący się, bez usterek
4. Moc silnika ok. 90KM +
5. sedan bądż hatchback
Dla ułatwienia dodam że jestem młodzieńcem, i wygląd wizualny też ma znaczenie.
Wole starszy model który za tę kwotę co podałem bedzie w o wiele lepszym stanie niz jakies auto z 2006 roku ktore przejedzie pol Polski i cos sie stanie ..
Rover 45Zacznę od modelu w którym się zauroczyłem tj. Rover 45 - bardzo podoba mi się wewnętrzny jak i ze wnętrzny desing tego auta. Bardzo dobre roczniki jak na tę cenę (aż mnie to dziwi..). Jednak zraża mnie ilosc tych modeli na polskim rynku z czym się wiąże ekspolatacja - obawiam sie kosmicznych cen za czesci - proszę się wypowiedziec kto posiada wiedze na ten temat jak jest z eksploatacją.
1.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]2.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]3.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]4. Nie znalazłem tego modelu w konkretnym gazie sekwencyjnym powyzej kwoty 10000zł. Dało mi to do myślenia , czy lepszym niż diesla 2.0 (niezawodnego silnika) rozwiązaniem bedzie kupienia Rovera benzyne w dobrym stanie do 10000zł i zamontować w nim dobrą sekwencję? Prosze nie ominąc tego pkt w odpowiedziach
![Uśmiechnięty :)]()
. Jak macie czas to podajcie jakies przykladowe linki do modelu ktorego warto zamontowac LPG
![Uśmiechnięty :)]()
Tutaj z internetu podaje rodzaje silników , Jakies zastrzezenia , pochwały do ktoregos z nich?
dane silnika 1.6i benz.pojemność skokowa: 1589 ccm
moc maksymalna: 109 KM przy 6000 obr./min.
maksymalny moment obrotowy: 138 Nm przy 3000 obr./min.
skrzynia biegów: manualna 5
napęd na koła przednie
przyspieszenie 0-100 km/h: 11,8 s.
prędkość maksymalna: 183 km/h
średnie zużycie paliwa: 7,2 l/100 km
dane silnika 1.8i benz.pojemność skokowa: 1796 ccm
moc maksymalna: 117 KM przy 5500 obr./min.
maksymalny moment obrotowy: 160 Nm przy 3000 obr./min.
napęd na koła przednie
przyspieszenie 0-100 km/h: 10,5 s.
prędkość maksymalna: 190 km/h
średnie zużycie paliwa: 7,4 l/100 km
dane silnika 2.0 dieselpojemność skokowa: 1994 ccm
moc maksymalna: 100 KM przy 4200 obr./min.
maksymalny moment obrotowy: 240 Nm przy 2000 obr./min.
napęd na koła przednie
przyspieszenie 0-100 km/h: 12,1 s.
prędkość maksymalna: 182 km/h
średnie zużycie paliwa: 5,9 l/100 km
Volvo S40Wiedzy do tego modelu ma mniej niż do poprzednika więc liczę na was. Znam to auto z bezawaryjnosci, bezpiecznosci i trwałych silników , czy to mit? Na co nalezy zwracać uwagę, czy vlvo jest problemowe, usterkowe , cos charakterystycznego awaryjnego w tym modelu? Kupic taniej samą benzynę i wmontowac gaz , czy droższą i z gotowym gazem?
1.Tutaj mamy piekne Volvo z silnikiem 1950cm³ 136KM sekwencja. Poszperałem i wg posiadaczy pali 8-10L gazu- jak sie ma to do rzeczywistosci?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]2. Tutaj z silnikiem 1.7 125km sekwencja- mniejszy silnik wiec powinin jeszcze mniej palić
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]3.Silnik diesla 1.9d 115 KM , wg posiadaczy silnik nie do zatarcia , srednio 7l/100km,
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]I ostatnia moja propozycja
Honda Accord gen. VIMniejsza buda, przez co powinno byc ekonomiczniejsze i zrywniejsze- szczegolnie dzieki technologi V-TEC , starsze roczniki od poprzedników. Jakie zastrzezenia co do tego modelu? Jak się mają blachy ?
1.Wg posiadacza tego modelu IDEALNY stan cena: 13000zł.Spalanie w granicach 10L. Silnik benzynowy 1.8 z sekwencją 2 letnią
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]2.tutaj z kolei Piękna czarna honda, tak samo benzyna 1.8 sekwencja, jednak tutaj juz 9l/100 KM
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]3.no i ttuaj przykładowa dam jeszcze 1 link:
[link do oferty na Allegro wygasł]3. Zadbanego Diesla nie moge znalesc w bardzo dobrym stanie.
Pomozcie mi wydac ostatni werdykt
![Razz :P]()