Volvo (s40, s60, c70) D5 rocznik 2005-2010 w automacie, wasze opinie

15 Maj 2020, 11:44

Witam szanowne grono

Jak w temacie, jakie są wasze opinie i doświadczenia z tą skrzynią biegów w modelach s40, s60 czy c70 gdy pracuje w parze z silnikiem D5? Czy warto kupić któryś z wspomnianych modeli w automacie? Jak wygląda żywotność i awaryjność tej skrzyni biegów? Spotkałem się z masą negatywnych opini o niej i nie wiem czy są uzasadnione. Z góry dzìekuje za każdą opinie i pomoc. Pozdrawiam
Śledziu
Obserwowany

15 Maj 2020, 11:54

Wiesz co pamiętam że by spory problem z automatem w C70 i V70. Kiedyś byłem na serwisie automatycznej skrzyni i stało tam V70 i serwisant powiedział że jest już trzeci raz z problemem w ciągu dwóch lat. Były jakieś problemy z biegami i po pierwszym razie wykonany został remont, wymieniony sterownik i jakiś czas było ok a klient nawet nie przejechał 10tkm i wrócił. Nie wiem tylko jaka to był dokładnie skrzynia, chodzi o jej oznaczenie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Model hybrydowy BMW ActiveHybrid 3
    Model hybrydowy oparto na BMW 3 Sedan, który jest wzorem łączenia w wyglądzie nadwozia elegancji ze sportowym zacięciem. Zwracające uwagę detale: oznaczenia na słupkach C, na nakładkach progów drzwiowych, specjalne ...
    Hyundai Mistra - prototyp przeznaczony na rynek chiński
    Model koncepcyjny Mistra, najnowsza propozycja marki przygotowana specjalnie z myślą o chińskim rynku, debiutuje w Szanghaju podczas Międzynarodowej Wystawy Motoryzacyjnej (2013 Shanghai International Automobile Industry ...