Volvo s40/v40 dylemat przed kupnem...

21 Sty 2008, 23:26

Witam,

proszę o poradę co do Volvo S40/V40 - chce kupic samochod do 20k z opłatami i wpadło mi w oko. Są tam silniki TDi 90KM i benzynka > 115KM. Pytam więc - czy warto? Co tam się psuje? Jakie ceny części? Silnik TDi to trochę chyba ma za mało mocy jak na taki kolos (chcę kombi) Ile one palą? Czy warto tam zakładać gaz? A może macie inne propozycje na auto za 20k (najlepiej z opłatami), bezpieczne?

Szczególna prośba do właścicieli takich samochodów i mechaników, którzy mieli z nimi do czynienia.

Np taki jest fajny :)

[link do oferty na Allegro wygasł]

EDIT: Dzieki za poprawienie tematu ;)
Czy zastałem Jolkę?
sober
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraśnik/Lublin/Warszawa

22 Sty 2008, 16:17

volvo to dobre auta ale części są drogie jak skurczybyk :( mialem i to przerobiłem
Grzechu16
Nowicjusz
Awatar użytkownika

22 Sty 2008, 16:32

oj turbo 160 km duzo bedzie palilo
Ledon
Początkujący

24 Sty 2008, 00:20

[link do oferty na Allegro wygasł]

strasznie go wyczyscil. Ma cos do ukrycia :?:

[link do Gratka wygasł]

ta sekwencja mi troche nie pasuje w tym silniku :S

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

to jest git

znowu gaz :/

to obejrze bo mam blisko...
Czy zastałem Jolkę?
sober
Początkujący
Awatar użytkownika

24 Sty 2008, 09:32

Volco to dobry samochodzik i już. Silnik 1.9 Tdi jest francuski, konstrukcji Renault, i występuje jeszcze w Mitshubishi, i tam w paru jeszcze innych.
No 90KM to nie jest tak dużo, ale też s40/v40 to nie jest wcale taki wielki sdamochód...bezx przesady ;) Wielka to jest BMW 7 albo Volvo s80 , ale s40 to sredniak, mała limuzynka ;) Mało troszkę te 90 KM, lepiej gdyby było z 115KM, ale myśle że i 90 wystarczy ;)
Silnik bez awaryjny i jeżeli chodzi o częsci do jednostki napędowej nie powinno być problemów.....ale jeeli chodzi o nadwozie, to tu jest gorzej, ale i tak da się z tym życ. Nie jest najtańszy ale i nie najdroższy.....Japońskie samochody mają droższe części.......wię Volvo POLECAM :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

29 Sty 2008, 18:11

no to mam volvika v40 1,8 116KM. Trzymajcie kciuki :P
Czy zastałem Jolkę?
sober
Początkujący
Awatar użytkownika